€-Visie

ESC LOGO

Waar ik vroeger met een pen plus schrijfblokje voor de buis zat te schrijven en de liedjes van het Eurovisie Songfestival voor het eerst hoorde en zag, kan ik vandaag de dag ruim van te voren weten wie er voor welk land mag optreden. Toen ik nog een mini-dray was beoordeelde/veroordeelde ik de deelnemers op wat ik toen pas op de buis kreeg voorgeschoteld.

Sinds een week heb ik de dubbel CD van alle liedjes 2009 in huis en kan zo langzaamaan wennen aan de 42 (!) deelnemers. Er zitten afschuwelijke dingen tussen, maar ook liedjes waarvan ik denk: ‘Hmm, zo slecht nog niet.’ Zo vind ik het nummer ‘I Dont Wanna Leave‘ van Polen een mooie ballad, maar toen ik de uitvoering op YouTube zag, was ik toch minder enthousiast. Het gaat tegenwoordig tenslotte ook om de act.

In de linkerkolom staat sinds vandaag een Google-overzicht. Hierop staan de landen in volgorde van populariteit. Echter niet om het liedje of act, maar om het aantal zoekopdrachten in Google. Bij de bookmakers zal er zeker een andere volgorde te zien zijn. Ik ben overigens benieuwd hoe ‘onze’ Toppers het volgende week zullen doen. Nu ze van die kitscherig lamp-kostuums hebben aangeschaft, maken ze wellicht meer kans dan voorheen. Ze staan vandaag net niet in de top 10 van de minst succesvolle deelnemers bij de bookmakers..

Alexander Rybak

12 Comments

 1. Ter verduidelijking..heb het over de Toppers..1000 lichtjes maken nog geen sterrenhemel en hoe leuk de andere liedjes ook zijn…it’s all politics baby

  Like

 2. Tuurlijk ga ik ook kijken, ik sla geen jaar over.
  De charme is er wel een beetje af nu je de songs ruim van te voren kunt horen, maar ik doe net of ik het voor de 1e keer beleef.

  Like

 3. Misschien heel misschien waag ik mij er dit jaar weer aan, maar ik ben er bang voor dat ik weer voortijdig weg zal zappen en via het nieuws wel hoor dat we ergens zullen staan 😉

  XXX

  Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s