Glazen Bol

ESC LOGO

De NOS zal haar medewerking aan de finale van het Eurovisiesongfestival in Moskou heroverwegen, als de Gay Pride die zaterdag in de Russische hoofdstad plaats heeft, wordt neergeslagen. Dat viel dinsdag op te maken uit antwoorden van cultuurminister Ronald Plasterk op vragen uit de Tweede Kamer. De Nederlandse bijdrage, geleverd door De Toppers, moet natuurlijk wel eerst de finale halen. Eerder dreigde deelnemer Gordon in het geval van een finaleplaats en antihomogeweld niet te zullen zingen.

Boris van der Ham (D66) kaartte de zaak aan en vond bij Plasterkveel begrip. De bewindsman herinnerde zich beelden van een eerderehomodemonstratie die in Rusland in elkaar werd geslagen: ”Gruwelijk!”. Hijzal de zorg aan de Russische ambassadeur in Nederland overbrengen, zijnRussische cultuurcollega aanspreken en staatssecretaris FransTimmermans vragen de kwestie te berde te brengen tijdens eenbijeenkomst over homorechten deze week in Parijs. bron

Laten we de dingen positief benaderen en er van uit gaan dat èn de Toppers doorgaan naar de finale èn dat de zaterdag de Gay Pride in Moskou vredelievend door zal gaan. Over een half uur begint de eerste halve finale en ik denk (en hoop) dat de volgende tien landen naar de finale door gaan: Zweden, Zwitserland, Turkije, Israel, IJsland, Roemenië, Finland, Portugal, Malta en Bosnië Herzegovina.

Lovebugs

11 Comments

 1. Wanneer worden homo’s nou eens als normale mensen gezien? Ik snap er helemaal niets van, dat er zoveel haat en geweld moet zijn tegen mensen die mensen zijn.

  Like

 2. Het optreden na het sluiten van de lijnen, van het koor van het Rode leger vond ik tot tranen toe zeer indrukwekkend. Ik ben blij met Israel.

  Like

 3. Ook al zo goed voorspeld! Ben heel erg benieuwd naar donderdag. Er zijn erg goede kandidaten dus ik vrees voor de Toppers.
  België was trouwens heel erg vond ik.

  Like

 4. Ik ga mij er niet mee bemoeien, al is het omdat ik er niets van snap 😉

  Wat betreft de gaypride, pfffff zelfs in Ned. is het minder geaccepteed dan we denken 😦

  XXX

  Like

 5. Ik snap nog steeds niet wat je leuk vond aan Roemenië.. De andere kandidaten vond ik echt een terrechte keuze.. Onze toppers (of floppers)krijgen het moeilijk 😉

  Like

 6. 7 van de 10 landen die door zijn had ik ook op m’n lijstje staan. de Toppers gaan niet door, daarvoor zijn er teveel goede inzendingen (Noorwegen) donderdag.
  De Russen zullen de demonstratie zonder incidenten doorgang laten vinden, en als alle internationale mediaaandacht weer weg is zullen ze die mensen wel opsporen, zo zijn ze altijd te werk gegaan in de ‘IJzeren gordijn’ jaren……
  Dat Nederland het zelfs niet uit wil zenden zal niet veel zoden aan de dijk zetten, pas als zo’n land of 10 dat doet heeft het zin

  Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s