DRAY BOSMA

Be happy.

Ik word een beetje heel erg moe van iedereens mening over het ingezonden lied voor het Eurovisie Songfestival 2010 in Oslo, Noorwegen. Vooral moe over alle negatieve meningen (Tatjana, in de jury plaatsnemen -vast niet voor niets- en vervolgens daags er na met modder smijten. Shame on you!).

Iedereen is het er wel over eens dat ‘Ik Ben Verliefd’ (Sha la lie) een ouderwets en vooral oubollig lied is. Daarom ben ik zo blij met de winnende uitvoering: een draaiorgel en een jaren vijftig riedeltje. Niet te pretentieus, maar gewoon een liedje met een pakkende melodie. Dat laatste vind ik dan toch iets minder, want ik krijg het shalalie sinds afgelopen weekend niet meer uit mijn kop (en sta ik er morgen weer mee op?) ..

Eén voordeel van al deze Nationaal Songfestival-perikelen is wel dat Patricia Paay niet meer dagelijks met non-nieuws in het nieuws komt.

sieneke

Ik ben vergeten waar ik dit liedje heb gehoord, in de zomerzon
Ik geloof dat het toen daar met jou op het strand was in Lissabon
Of was het daar toen in Parijs
Achter een coupe vers mokkaijs?
Het kan ook zijn dat het was met zijn tweeën overzee in die luchtballon

Shalalie shalala, shalalie shalala
Het gaat niet uit m’n kop
Shalalie shalala, shalalie shalala
Ik sta d’r ’s morgens mee op
Ik ben verliefd op jou
Daardoor vergeet ik alles gauw en weet ik het niet meer
Shalalie shalala, shalalie shalala Zo gaat het ongeveer

Ik ben verliefd, ik ben verliefd
Ik ben verliefd, dat kun je zo zien

Het kan ook zijn dat ik hoog in de lucht in een vliegtuig naar Oslo
Of klonk het uit een café in zo’n straatje – ik was ooit in Trinidad
Of was het met een goed glas wijn
Op dat terrasje in Berlijn?
Of was het in Moskou waar ik mijn eerste kus heb gehad van jou?

Hoe kan ik dat, hoe kan ik dat…
Hoe kan ik dat, hoe kan ik dat…
Hoe kan ik dat nou vergeten?

Shalalie shalala, shalalie shalala
Het gaat niet uit m’n kop
Shalalie shalala, shalalie shalala
Ik sta d’r ’s morgens mee op
Ik ben verliefd op jou
Daardoor vergeet ik alles gauw en weet ik het niet meer
Shalalie shalala, shalalie shalala
Zo gaat het ongeveer.

Categorieën: Read

11 gedachtes over “Ik Ben Verliefd

 1. dray schreef:

  @Jaartal: Zeker een mooie uitvoering! Maar beter? Alleen een mooie song valt toch niet meer op tijdens ESC..? Kom maar op met dat draaiorgel!

  Like

 2. Chantal schreef:

  Op het liedje an sich heb ik niet zozeer iets tegen, maar het geld dat er in wordt gestoken om jaar in jaar uit er toch weer niet doorheen te komen, dat vind ik rete zonde…

  Like

 3. Pasula schreef:

  Tja Dray, iedereen heeft nou eenmaal een mening en gelukkig maar.
  Ik ben zelf niet weg van het nummer en ook niet van de uitvoerende artiest. Een artiest moet je iets doen, moet speciaal, origineel en boeiend zijn en sorry, dat meisje wist mij niet te boeien.
  Ze deed me heel erg denken aan een zangeresje Sandy die toen: ik ben verliefd op John Travolta zong, zo’n zelfde deuntje, zo’n zelfde uiterlijk, kortom iets wat al vaker gedaan is. Maar goed, toch zit ik weer klaar als de halve finale komt. Ik ben nu eenmaal een songfestivalliefhebber.

  Ik vraag me dan wel af wat een man als (meervoudig songfestivalwinnaar) Johnny Logan in die jury doet als er toch niets van zijn mening wordt aangetrokken. En zo zijn er nog wel meer kritieken, maar goed, het was weer een opschud-tv-momentje en de bladen hebben weer wat om hun blad te vullen. Alleen tja, ik neem geen blad voor de mond 😉

  Like

 4. Frans schreef:

  Ik heb vreselijk gelachen bij de Nationale Finale, het leek wel of ik naar de Muppetshow zat te kijken. De Tros is het gelukt om er iets vreselijks van te maken, vooral interesant voor hun eigen achterban, het Tokkieriaanse publiek die je ook in de zaal zag zitten. Werkelijk alles was verkeerd, het vreselijke nummer van Vader, de presentatie van onze nationale courtisane die verkeerde feiten geeft en nog wel een spraaklesje kan gebruiken.
  De jury met het sprekende Tros-vignet Dekker, Oostblokdeskundige Simic, die langer in Nederland woont dan ze ooit in Kroatië gewoond heeft, de totaal misplaatste en duidelijk ongeïntereseerde Logan, de man wilde duidelijk erg graag weg daar, en Bouwens die zijn eigen Paloma Blanca-fluitje herkende en daar vreselijk op afgaf.
  De ‘artiesten’ Een met smurfenstem zingende vleesgeworden opblaaspop, die over Berlaaiin zong, een nietszeggend blond poppetje die wel als enige verstaanbaar zong, een groepje meisjes waarvan meteen duidelijk was dat 6 keer een matige stem het geheel gewoon matig maakt, een onverstaanbare gozer die qua uiterlijk het meest met het nummer had: gedateerd, en dan de uiteindelijke winares een ouwelijk provinciaal muurbloempje, met godbetert een draaiorgel!
  De ‘puntentelling’ was vanwege de laaggeschoolde Tros-kijker zeer eenvoudig gehouden met het totaal haalbare van 5 punten.
  Hilarisch het toneelstukje van Vader die al weken riep een Marianne Weber-achtige te willen voor zijn nummer, en wetende dat Vader dol is op tienermeisjes zonder achternaam (Corry, Hanny, Mieke, Wilma), dan net doen of je het zo moeilijk vindt te kiezen, kostelijk!!
  En dan nu, Vader dreigt zelf achter het draaiorgel te gaan staan op het festival, gelijk Andrew Lloyd Webber vorig jaar achter de piano plaatsnam bij zijn geschreven bijdrage, de mannen hebben dan ook een vergelijkbare staat van dienst 😉
  De 16 andere landen die in de voorronde waarin Schanulleke mag zingen kunnen blij zijn dat zij niet de laatste plaats zullen behalen.

  Like

 5. Mar©nline schreef:

  Ik heb nog steeds niet gekeken of zo, denk dat ik dat nu maar eens ga doen lijkt me !
  Kijken of ik ook nog een mening heb, denk het wel hoor !

  Like

 6. dray schreef:

  Te grappig! Shalalie staat bij iTunes nu op #1..

  Like

 7. Frans schreef:

  ….en Zachte G Harde L op nummer 2, het geeft een beetje het niveau aan van de gemiddelde Nederlander 😉

  Like

 8. Anna schreef:

  Ik kijk nooit naar het nationaal songfestival. Heb dan ook geen idee hoe het klinkt :p

  Like

 9. diaantje schreef:

  whahaahahaa als ik nu nog eens de tekst lees ook, wordt het liedje nog triester, geen wonder dat onze Vader het in 1 uur had geschreven, dat was menigeen ook nog wel gelukt geloof ik.

  En kostelijk het commentaar van Frans, Frans wil je a.j.b. het komend festival de verslaggeving op je nemen???????

  Like

 10. Frans schreef:

  @ diaantje met alle soorten van genoegen hoor, maar ik vind dat Cornald Maas het ook geweldig doet, een beetje ironisch, je moet het festival ook niet té serieus nemen, maar ook weer niet zo’n minachting hebben dat je zoiets als “shalallie, shalala” instuurt, of zoals Ierland 2 jaar geleden een zingende kalkoen.

  Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: