DRAY BOSMA

Be happy.

Gisteravond vond weer het jaarlijks Nationaal Songfestival plaats. Toen eind vorig jaar bekend werd welke artiesten er mee zouden doen had ik (zonder voorkennis van de liedjes) al twee favorieten: Rafaëlla en Joan Franka. Rafaëlla omdat ik van mening ben dat wanneer je haar op het podium zet er daadwerkelijk ook een artiest stáát. Het spreekwoordelijke podiumbeest. En Joan Franka is mijn favoriet omdat ik haar stem apart (mooi) vind en ik een zwak heb voor deze jongedame. Lekker eigenzinnig op haar hippiemanier. Helaas waren juist deze twee dames tegen elkaar uitgeloot zodat een van de twee meteen het veld mocht ruimen. En Joan bleef over.

Gelukkig won uiteindelijk een van mijn favoriete artiesten. En het liedje is naar mijn mening geen afschuwelijk nummer (als je een beetje van country-/folkmuziek houdt). Heeft nu ook het winnend liedje gewonnen? Who cares? In 2004 stonden wij met ‘Without You’ (profetische titel!) voor het laatst in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige mensen die het meedoen al leuk genoeg vindt. Ik geniet net zo goed van de overwinning van de andere landen. Ook als dat liedje minder goed is.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: