DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Gisterochtend ben ik bij de podoloog (voetendokter) geweest om voetzooltjes aan te laten meten. Ik mocht met mijn voeten in roze oase (dat foamie spul waar je bloemstukjes mee maakt) plaatsen waardoor ik vanaf volgende week maandag de held op steunzolen ben! Aardig detail is dat nu blijkt dat ik wel een ontsteking aan de peesplaat heb en geen last van hielspoor (ik ga er maar vanuit dat de podoloog de waarheid sprak)!

Deze maandenlange blessure heb ik hoogstwaarschijnlijk te danken aan de halve marathon van Amsterdam op 16 oktober vorig jaar. Ik mag na genezing weer gewoon, zoals voorheen, gaan hardlopen. De podoloog zei me dat twee keer in de week 10 kilometer hardlopen heus niet zo veel is (ik was een beetje beledigd). Ik kreeg overigens ook de officiele uitslag van de voetfoto’s van mei 2007 mee.

VOET EN/OF ENKEL RECHTS
MEDISCHE GEGEVENS
Slotklachten dig. I rechts ter hoogte van het MTP-I gewricht.
VOET RECHTS
Normale botstructuur. Er is gewrichtsspleetversmalling met een onregelmatig oppervlak van het kopje van de 1e metatasaal, sclerose en osteofytvorming passend bij artrose van het MTP-I gewricht. Het is mogelijk dat er een kleine osteochondrose hierbij een rol speelt. De overige gewrichten zijn gaaf. Geen ossale afwijkingen. In de weke delen geen bijzonderheden.
CONCLUSIE:
Atrotische veranderingen MTP-I, mogelijk op basis van osteochondrose.

3 thoughts on “Voetenwerk

 1. jaartal says:

  da’s nog lastig overtikken lijkt me πŸ˜‰

  Like

  1. dray says:

   Alleen een beetje moeite met het woord ‘gewrichtsspleetversmalling’

   Like

   1. jaartal says:

    Giebel, arme DrΓ©. Daar durf je toch bijna niet mee thuis te komen?

    Like

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: