DRAY BOSMA

Be happy.

Gisterochtend ben ik bij de podoloog (voetendokter) geweest om voetzooltjes aan te laten meten. Ik mocht met mijn voeten in roze oase (dat foamie spul waar je bloemstukjes mee maakt) plaatsen waardoor ik vanaf volgende week maandag de held op steunzolen ben! Aardig detail is dat nu blijkt dat ik wel een ontsteking aan de peesplaat heb en geen last van hielspoor (ik ga er maar vanuit dat de podoloog de waarheid sprak)!

Deze maandenlange blessure heb ik hoogstwaarschijnlijk te danken aan de halve marathon van Amsterdam op 16 oktober vorig jaar. Ik mag na genezing weer gewoon, zoals voorheen, gaan hardlopen. De podoloog zei me dat twee keer in de week 10 kilometer hardlopen heus niet zo veel is (ik was een beetje beledigd). Ik kreeg overigens ook de officiele uitslag van de voetfoto’s van mei 2007 mee.

VOET EN/OF ENKEL RECHTS
MEDISCHE GEGEVENS
Slotklachten dig. I rechts ter hoogte van het MTP-I gewricht.
VOET RECHTS
Normale botstructuur. Er is gewrichtsspleetversmalling met een onregelmatig oppervlak van het kopje van de 1e metatasaal, sclerose en osteofytvorming passend bij artrose van het MTP-I gewricht. Het is mogelijk dat er een kleine osteochondrose hierbij een rol speelt. De overige gewrichten zijn gaaf. Geen ossale afwijkingen. In de weke delen geen bijzonderheden.
CONCLUSIE:
Atrotische veranderingen MTP-I, mogelijk op basis van osteochondrose.

3 gedachtes over “Voetenwerk

 1. jaartal schreef:

  da’s nog lastig overtikken lijkt me πŸ˜‰

  Like

  1. dray schreef:

   Alleen een beetje moeite met het woord ‘gewrichtsspleetversmalling’

   Like

   1. jaartal schreef:

    Giebel, arme DrΓ©. Daar durf je toch bijna niet mee thuis te komen?

    Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: