DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Armenië doet dit jaar niet mee aan het Eurovisiesongfestival. Het land weigert deel te nemen aan de liedjeswedstrijd, die wordt gehouden in buurland en aartsvijand Azerbeidzjan. Dat heeft de publieke omroep van Armenië woensdag bekendgemaakt.

Armenië gaf geen officiële reden voor de boycot, maar 22 zangers waren vorige maand een campagne begonnen. ”We weigeren te verschijnen in een land dat bekendstaat om massamoorden en bloedbaden op Armeniërs, in een land waar anti-Armeense gevoelens nationaal beleid zijn”, zeiden ze in een verklaring.

Azerbeidzjan en Armenië vochten in de jaren ’90 een bloedige oorlog uit over het gebied Nagorno-Karabach. De regio ligt in Azerbeidzjan, maar de meeste inwoners zijn etnisch Armeens. Ongeveer 30.000 mensen kwamen door de strijd om het leven. Sinds 1994 is er een wapenstilstand, maar de landen zijn officieel nog steeds in oorlog.

De organisatoren van het Eurovisiesongfestival lieten weten ”echt teleurgesteld” te zijn door de Armeense beslissing. Armenië zou op 24 mei uitkomen in de tweede halve finale, waarin ook Nederland optreedt. bron

Zo zie (of lees) je maar weer; niet alleen voetbal is oorlog. En wij maar denken dat alle Oost-Europese buurlanden elkaar de maximale 12 punten geven…

Categories: Read

One thought on “Eurovision Song Boycot

  1. Aidan says:

    Het festival zou de volkeren moeten verbroederen….

    Like

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: