DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vanavond is dan uiteindelijk, zoals ik het dan vertel; het echte Eurovisie Songfestival. Ik vind het hartstikke leuk, die 3 avonden met Europees gezang en gespetter op de beeldbuis, maar vanavond is het de spannende Eurovisie Songfestival van vroeger; met de zenuwslopende puntentelling. Die stelling heeft overigens meer betrekking op het feit dat er vanavond tweeënveertig (42!) landen hun punten mogen verdelen en dit ook nog eens live mogen melden.

Vanzelfsprekend kan ik nu niet melden wie er vanavond doorgaan naar een volgende ronde, want vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt. Maar ik kan wel een voorspelling doen over ‘mijn’ top 5 van de favorieten van vanavond. Hieronder dan mijn vooruitziende blik. Wederom in willekeurige volgorde natuurlijk.

Overigens zit ik er best wel vaak naast met voorspellingen. In 1976 (mijn tweede ESC) was de inzending van Frankrijk (Catherine Ferry met ‘Un, Deux, trois’) mijn favoriet en toch won Engeland met het lied ‘Kisses For Me’. Ik denk dat daarom ook mijn favoriet van vanavond -net als vorig jaar: Roemenie- niet als eerste zal eindigen. Maar je weet maar nooit..! Hier dan de/mijn 5 favoriete landen/acts van vanavond.

Italië [Nina Zilli – L’amore e’ femmina (Out of Love)]
Noorwegen [Tooji – Stay]
Roemenië [Mandinga – Zaleilah]
Rusland [Buranovskiye Babushki – Party for Everybody]
Zweden [Loreen – Euphoria]

Categories: Read

One thought on “Grote Finale 2012

  1. Aidan says:

    Voor mij zijn er maar 4 landen die ik echt heel erg vind. Albanië, Oekraïne, Denemarken en IJsland. Voor de rest mogen ze allemaal winnen! Veel plezier vanavond!

    Like

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: