DRAY BOSMA

Be happy.

In een nieuwe studie, gepubliceerd in het ‘American Journal of Physiology’, hebben wetenschappers vastgesteld dat 30-minuten-workouts resulteerde in gelijke mate van gewichtsverlies als bij een 60-minuten-workouts. Dit ondanks het feit dat de 60-minuten workouts de calorieën tweemaal verbranden (600 per training) als de 30-minuten workouts (slechts 300 calorieën per training).

Aan het eind van 13 weken, verloor de 30-minuten durende workout-groep 8,8 kilo vet, terwijl de 60-minuten durende workout-groep 8,4 pond verloor. Iets minder. Maar toch. Je zou meer vetverlies verwachten wanneer je twee keer zo lang traint. In feite kunnen de wetenschappers deze tegenvallende resultaten uit de langere trainingen niet verklaren.

Maar ze weten wel dat er een soort van compensatie is, die zich voordoet waardoor je minder resultaten van langere trainingen ziet. Dit maakt duidelijk dat 60-minuten-workouts erger zijn dan de 30-minuten-workouts. Het is een vreemde wereld, dat fitnesswereldje. En de bottom line is: Lange 60-minuten-workouts zijn niet nodig. Erger nog, lange trainingen leiden waarschijnlijk tot meer overbelastingsblessures.

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Minder is Meer

 1. Harriët schreef:

  Goh, klinkt niet echt heel logisch hè? Maar weer wat geleerd op de vroege ochtend.
  Ooo en die foto er dan weer bij! Geweldig!!

  Like

 2. planet of tine schreef:

  Ik neem aan dat het lichaam ook grenzen stelt. Bovendien speelt het voedingspatroon natuurlijk ook een rol. Ik heb al meermaals gelezen dat kortere maar frequentere inspanningen beter resultaat leveren dan langere maar minder frequente bewegingen, wat dan wel weer logisch klinkt.

  Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: