DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Nadat ik de afgelopen avonden naar de finales van de laatste vier jaar heb gekeken met gisteravond als hoogtepunt de grote (en amateuristische, maar heerlijke) finale van 1975 (dus, zo voelt het wanneer the Nederlands winnen!), barst vanavond dan weer het Eurovisie-circus los. Het muzikale hoogtepunt voor de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. Voor het vijfde jaar probeer ik hier mijn voorspellingen te doen over welke liedjes door mogen naar zaterdag, de grote finale van 2013.

In tegenstelling tot vorig jaar heb ik mijn voorspelling voor dit jaar niet gebaseerd op het aantal keren dat de songs op mijn iTunes zijn afgespeeld. Dit omdat ik tegenwoordig meer naar Spotify luister en ook omdat ik dit jaar niet zo intensief naar de inzendingen heb geluisterd als voorgaande jaren (shame on me). Onderstaande voorspelling is niet op volgorde van voorkeur, maar gewoon alfabetische volgorde van het vertegenwoordigde land. Vanavond ná de klok van elf uur weten we wie er zaterdag nogmaals mogen optreden..

België (Roberto Bellarosa – ‘Love Kills’)
Denemarken (Emmelie de Forrest – ‘Only Teardrops’)
Ierland (Ryan Dolan – ‘Only Love Survives’)
Montenegro (Igranka – ‘Who See’)
Nederland (Anouk – ‘Birds’)
Oekraïne (Zlata Ognevich – ‘Gravity’)
Oostenrijk (Natalia – ‘Shine’)
Rusland (Dina Garipova – ‘What If’)
Servië (Moje3 – ‘Ljubar Je Svuda’)
Wit-Rusland (Alyona Lanszkaya – ‘Solayo’)

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: