DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Nadat Anouk ons (the Netherlands) afgelopen dinsdag na acht jaar afwezigheid weer de ‘grand finale’ in heeft gezongen, is het aanstaande zaterdag weer helemaal een ouderwets spannend Eurovisie Songfestival-avondje. Op tijd douchen en in pyama voor de flatscreen zitten! Vanavond is de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2013 en hieronder mijn voorspelling voor de concurrentie die Anouk aankomende zaterdag te wachten staat. Ik ben benieuwd of ik weer net zo goed zal scoren als eergisteren (7 landen van de 10 goed voorspeld).

Onderstaande voorspelling is wederom niet gebaseerd op het aantal keren dat de songs op mijn iTunes zijn afgespeeld. Dit jaar heb ik mijn persoonlijke smaak/mening mee laten tellen en heb een beetje gedacht aan het stemgedragverleden van enkele landen. Onderstaande ‘vooruitziende blik’ is wederom niet op volgorde van voorkeur, maar gewoon op alfabetische volgorde van het uitvoerend land. Have fun!

Albanië (Adrian Luigiuraj & Bledar Sejko – ‘Identitet’)
Armenië(Dorians – ‘Lonely Planet’)
Azerbeidzjan (Farid Mammadov – ‘Hold Me’)
Finland (Krista Siegfrieds – ‘Marry Me’)
Georgië(Sophie Gelovani & Nodi Tatishvilli – ‘Waterfall’)
Griekenland (Koza Mostra & Agathonas Iakovidis – ‘Alcohol Is Free’)
Hongarije (ByeAlex – ‘Kedvesem’)
Malta (Gianluca Bezzina – ‘Tomorrow’)
San Marino (Valentina Monetta – ‘Crisalide (Vola)’)
Zwitserland (Tasaka aka Salvation Army) – ‘You And Me’)

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: