DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vanavond is dan uiteindelijk, zoals ik het altijd zeg; het échte Eurovisie Songfestival. Ik vind het hartstikke leuk, drie avonden met Europees gezang, danspasjes en trukendoosjes op de flatscreen, maar vanavond is het de spannende Eurovisie Songfestival van vroeger; met de zenuwslopende puntentelling. En sinds 2004 wordt het voor ons weer eens echt ouderwets spannend, want Anouk heeft ons afgelopen dinsdagavond naar de finale gezonden.

Vanzelfsprekend kan ik nu niet melden wie er vanavond doorgaan naar een volgende ronde, want vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt. Maar ik kan wel een voorspelling doen over de top 5 van de favorieten van vanavond. Hieronder dan mijn vooruitziende blik. Wederom in alfabetische volgorde van het land. Overigens had ik vorig jaar maar twee van de vijf goed ‘voorspeld’.

Azerbeidzjan (Farid Mammadov – ‘Hold Me’)
Denemarken (Emmelie de Forrest – ‘Only Teardrops’)
Nederland (Anouk – ‘Birds’)
Noorwegen (Margaret Berger – ‘I Feed You My Love’)
Rusland (Dina Garipova – ‘What If’)

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: