DRAY BOSMA

Be happy.

Vanavond is dan uiteindelijk, zoals ik het altijd zeg; het échte Eurovisie Songfestival. Ik vind het hartstikke leuk, drie avonden met Europees gezang, danspasjes en trukendoosjes op de flatscreen, maar vanavond is het de spannende Eurovisie Songfestival van vroeger; met de zenuwslopende puntentelling. En sinds 2004 wordt het voor ons weer eens echt ouderwets spannend, want Anouk heeft ons afgelopen dinsdagavond naar de finale gezonden.

Vanzelfsprekend kan ik nu niet melden wie er vanavond doorgaan naar een volgende ronde, want vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt. Maar ik kan wel een voorspelling doen over de top 5 van de favorieten van vanavond. Hieronder dan mijn vooruitziende blik. Wederom in alfabetische volgorde van het land. Overigens had ik vorig jaar maar twee van de vijf goed ‘voorspeld’.

Azerbeidzjan (Farid Mammadov – ‘Hold Me’)
Denemarken (Emmelie de Forrest – ‘Only Teardrops’)
Nederland (Anouk – ‘Birds’)
Noorwegen (Margaret Berger – ‘I Feed You My Love’)
Rusland (Dina Garipova – ‘What If’)

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: