DRAY BOSMA

Be happy.

Nadat ik afgelopen zondag de Dam tot Damloop heb gelopen, had ik een beetje last van mijn knieën. Ik wilde mijzelf enige dagen rust geven, maar gisterochtend werd ik toch wel enigszins onrustig van het niet kunnen hardlopen en had ik me voorgenomen om in de middag toch proberen die halve marathon te lopen.

Slecht idee! Tenminste, niet zozeer een slecht idee, maar wel een slechte uitvoering. Mijn Nike+ Running-app deed het totaal niet, waardoor ik niet op de hoogte werd gehouden over hoeveel kilometers ik liep of met welke snelheid ik liep. Stom dat je afhankelijk van zo’n app kunt worden. Dit was al de tweede keer!

Ik kon nog leven met de gedachte dat ik moest rennen zonder de hulp van mijn app. De route had ik al eerder gelopen, dus wist wel ongeveer wanneer en waar ik de specifieke kilometers zou lopen, maar eenmaal op de dijk bij het IJmeer, bleek de wind te zijn toegenomen en veel frisser te zijn dan verwacht.

Ik liet mijn verstand spreken en mijn hart normaal kloppen en besloot op tijd van de dijk af te rennen, richting het bewoonde gedeelte van Almere. Via het Van Wagtendonkpad en de Botterweg, rende ik over het Stonespad Muziekwijk in, vervolgens via de Rolling Stonesstraat en het Ella Fitzgeraldpad, richting het station van Muziekwijk.

Uiteindelijk heb ik gistermiddag in totaal toch zo’n 17,76 kilometer gelopen, waar mijn Running-app loog dat ik 0,22 kilometer had gelopen. Ik heb me voorgenomen dat wanneer deze app een volgende keer weer kuren maakt, ik overstap naar een andere. Via internet kon ik nog wel berekenen dat ik de afstand met normale snelheid heb gelopen.

route 26092013

Een gedachte over “Te Snel

  1. Harriët schreef:

    Wat zo’n app dan handig is hè? Maar er zijn vast ook andere goeie apps toch? Hihi, hoe deden hardlopers dat vroeger dan hè…toen dat allemaal nog niet bestond 😉
    Hoe ist nu met je knieën? Fijn weekend!

    Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: