DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vandaag is de laatste dag van het jaar tweeduizend en dertien. De dag waarop men vooral terugblikt op het afgelopen jaar. Maar hier vandaag voor mij geen kijk op het jaar over wat er in de wereld is gebeurd. Wat ik persoonlijk heb meegemaakt is hier via het archief terug te lezen en wat de rest van de wereld betreft, dat overzicht is vandaag al overal te vinden.

Wat ik wel leuk vind om te delen is hoe vaak en hoe veel ik in 2013 heb hardgelopen. Ik heb, inclusief de run van vanmorgen, zo’n 126 keer een rondje gelopen, met een gemiddelde afstand van 12,3 kilometer. Dit is in totaal een afstand van 1.553 kilometer. Dat is over de weg een afstand van Almere naar de Spaanse stad Barcelona (dus niet hemelsbreed). Met de auto doe je daar 13 uur over, maar ik heb er 136 uur over gedaan.

In januari heb ik overigens het minst aantal kilometers afgelegd. In de eerste maand van dit jaar heb ik 41,2 kilometer afgelegd en in de maand mei de meeste kilometers; 200,5 kilometer. Hiermee heb ik in het afgelopen jaar een kleine 134.466 calorieën verbrand. Het is dus niet zo vreemd dat ik op de laatste dag van dit jaar ruim 10 kilo lichter ben dan dat ik op 1 januari 2013 woog.

jaaroverzicht2013

“Hardloopoverzicht 2013”

5 thoughts on “Eindstreep

 1. Mike Bruijns says:

  Respect!! Heb je nog een doelstelling v.w.b. hardlopen voor komend jaar? Fijn uiteinde!

  Like

  1. André says:

   Mijn doelstelling is gewoon zo blijven doorgaan, wat hardlopen betreft. Behalve dan een extra halve marathon in April 2014 (Halve van Den Helder).
   Jij ook fijne jaarwisseling!

   Like

 2. Aidan says:

  Wat een leuk lijstje! En wat loop je ongemerkt een afstand zeg!

  Like

  1. André says:

   Ja, ik was zeer verbaasd dat ik in totaal de afstand naar Barcelona heb gelopen.. 😉

   Like

 3. Chantal says:

  Knappe prestatie, keep it up!

  Like

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: