DRAY BOSMA

Be happy.

JustAAPrunGisterochtend mochten Remco en ik voor het eerst meedoen aan de trailrun van de JustAAPRun. Beiden begonnen we aan de 16,6 kilometers. Tijdens de eerste kilometers dacht ik nog “Leuk! Alsof ik weer 12 jaar jong ben en tijdens een zomerkamp van de padvinderij door bossen en velden mag rennen!”, maar na zo’n twee kilometer mochten we de eerste heuvel beklimmen en dat viel eerlijk gezegd een beetje tegen.

Op sommige plekken was het meer klimmen en veel klauterwerk in plaats van hardlopen. Het woord trailrun geeft al prijs dat het niet om hardlopen op verharde wegen gaat. Ik ben, denk ik, toch wel meer dan tien keer door mijn enkels gegaan (gelukkig allemaal met goede afloop) en heb ik ontwijk-bewegingen gemaakt die je volgens mij normaal gesproken alleen op een dansvloer ziet.

Na acht kilometer raakte Remco een beetje achter op mij, mede dankzij een anderhalf kilometer lang zandpad (en een plaspauze). Toen we een sloot moesten overspringen om vervolgens het ongerepte bos weer in te sprinten, was ik Remco kwijt. Ik ben verder gegaan en ben één keer met een paar lopers verkeerd gegaan en mocht toen door een brandnetelveld lopen om daar bij de elf kilometer een mega-berg te mogen beklimmen!

Dit vond ik best wel zwaar. Ik moest deze heuvel op handen en voeten beklimmen om naar boven te klauteren, om vervolgens na een paar honderd meter verderop, met gevaar voor eigen gezondheid een aantal meters verticaal naar beneden te springen. Na een paar honderd meter vervolgens weer hetzelfde slootje overspringen en zandpad terug nemen om daarna de laatste kilometers in het bos af te leggen.

Volgens mijn hardloop-app heb ik de afstand in zo’n 01:41:31 uur gelopen en dit kan iets minder of iets meer zijn, mij gaat het erom dat ik de trailrun heb uitgelopen. Ik weet nu nog niet of ik ‘m volgend jaar weer zal lopen. Eerst zal ik me maar eens focussen op de Damloop, over twee weken.

jar 01

Heuvel op, heuvel af.

jar02

Nog meer afdaling.

jar03

De laatste afdaling op 11 kilometer.

jar04

The leap of faith.

 

jar05

Remco’s leap of faith.

Defintieve uitslag.

Definitieve uitslag.

 

2 gedachtes over “Klauterwerk

 1. ladyhotseflots schreef:

  Mwah, lijkt me niet echt wat met die heuvels en obstakels. Maar wél lekker weertje erbij hè? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. André schreef:

   Het weer was prima, met een licht regenbuitje tijdens de finish! Maar dat klimmen en klauteren viel wel tegen.. 😉

   Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: