DRAY BOSMA

Be happy.

De Britse Amy Hughes heeft 53 dagen lang elke dag een marathon gelopen. De zesentwintigjarige sportfysiotherapeute deed mee aan wedstrijden door heel Engeland en sloot haar recordpoging zaterdag af in Manchester. Dat schrijft de BBC zaterdag.

Amy begon op 6 augustus jl. in Chester aan haar eerste marathon. Zij had eerst voor ogen het damesrecord van meest achtereenvolgende gelopen marathons in evenveel dagen te verbreken, dat stond op 17. Maar de Britse wist van geen ophouden en verbrak ook het mannenrecord, dat op 52 stond.

Hughes haalde met haar deelname ruim € 25.000,= op voor een goed doel dat zich inzet voor een snelle diagnose voor kinderen met een hersentumor. “Het voelt alsof ik nog wel even door kan gaan. Ik voel me alleen maar sterker”, zegt Amy tegen de BBC. “Als iemand nu zou voorstellen om een 54e marathon te lopen, zou ik het waarschijnlijk wel doen.” bron

Ondanks dat er een schitterend bedrag voor een heel goed doel is binnengehaald, heb ik zo mijn twijfels over de gezondheid van het zoveel en zo vaak lopen van marathons. Volgens mij pleeg je na 54 keer lopen, roofbouw op je lichaam en een slijtageslag aan je gewrichten. Ik ga er maar vanuit dat Amy, als sportfysiotherapeute, er wel verstand van zal hebben.

marathon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: