DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vandaag, tien jaar geleden schreef ik in de vroege uren van de dinsdagavond mijn allereerste blog via dray.web-log.nl. Wanneer je deze link nu aanklikt kom je nergens terecht, want in die 10 jaar is er inmiddels het een en ander veranderd. De site web-log.nl  bestaat al een paar jaar niet meer en is destijds door Sanoma overgenomen. Volgens mij kan je daar nu via blogtoday.nl  een eigen blog beginnen.

Door veel (onaangename) veranderingen en wat onrust bij web-log.nl  ben ik in februari 2011 overgestapt naar Blogspot.nl en daar heb ik een zevental maanden mijn meningen en ervaringen geblogd, om vervolgens in september van dat jaar via WordPress te gaan bloggen. Via WordPress blog ik nog steeds en naar tevredenheid. Begin dit jaar (in mei) had ik even genoeg van het bloggen, maar sinds 8 augustus blog ik nu weer dagelijks.

Het voordeel van het bijhouden van een weblog is, dat je -net als met een logboek- bij kunt houden wat en wanneer je iets hebt uitgevoerd. Een hulpstuk aan herinneringen. Zo vind ik het leuk te weten wat ik ongeveer acht jaar geleden hier heb geblogd. Het is niet van belang, maar ik vind het wel entertaining.  Ik ga ervan uit dat -wanneer ‘god’ en mijn gezondheid het toelaten- ik nog eens een tiental jaren kan bloggen over van alles en nog niets.

 

Categories: Read

3 thoughts on “2004 – 2014

 1. Harriët says:

  Ik heb even geklikt naar je 1e blog. Wat leuk dat dat er nog is! IN 2004 was ik ook al aan het bloggen. Ook eerst bij web-log.nl. Later bij punt.nl en nu dan blogspot.
  Ik heb ook wel eens periodes dat ik er genoeg van heb. Maar zie het ook als een soort hulpstuk soms. Ik wil soms ook weten wat er toen en toen was. En dan zoek ik dat terug. Ik denk wel dat bloggen op zich minder is geworden na Facebook. Merk het ook aan het aantal reacties. Best beetje jammer.

  Liked by 1 person

  1. Dray Bosma says:

   Wanneer je op de site: http://web.archive.org/ de url van je oude web-log.nl of punt.nl achter de back slash intikt, krijg je ook de back up te zien. 😉

   Like

 2. Urspo says:

  Congratulations! May there be many more years !

  Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: