DRAY BOSMA

Be happy.

De eerste dagen van het nieuwe jaar zitten er op. Officieel is de eerste week van 2015 morgenavond voorbij en zitten we vanaf maandag alweer in de tweede week van het jaar. Dacht je dat het voorgaande jaar al snel voorbij was gevlogen, deze eerste week van het jaar duurde maar vier dagen. Ik had me voorgenomen om de eerste dag van het jaar te vieren met een zogenaamde nieuwjaarsloop. Geen afstand van minimaal 10 kilometer, maar gewoon een half uurtje hardlopen onderweg met aan de finish dan een snelle vijftal kilometers op de teller. Er zat tenslotte nog genoeg alcohol in de benen om het hardlopen me niet al te makkelijk te maken. De voor mij minimale afstand werd zo toch nog een uitdaging.

In voorgaande jaren was ik nooit zo sportief op Nieuwjaarsdag. Sterker nog, meer dan vier jaar terug was ik nooit sportief op een iedere dag van het jaar. Af en toe zat ik dikdoenerig op een hometrainer, thuis op zolder, maar dat was wel het meest sportief. Het is dat ik op 19 maart 2011 voorzichtig ben begonnen met hardlopen en dit heb weten vol te houden. Door het succesvol doorlopen van het hardloopschema, ben ik uiteindelijk een fanatiek hardloper geworden en loop ik nu gemiddeld zo’n vijfendertig kilometer per week*. Ik ben in die bijna vier jaar getransformeerd van een luiwammes tot een fervent hardloper. Die, wanneer tijdens een verplicht moment van rust -te wijten aan een blessure- ziekelijk jaloers kan worden op andere hardlopers.

* volgens mijn Nike+ running-app.

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: