DRAY BOSMA

Be happy.

 De stad Almere is een stad jonger dan ik ben -en dat kunnen volgens mij alleen mensen zeggen die vóór november 1976 zijn geboren. De stad bestaat nu bijna veertig jaar en dat is relatief jong voor een grote stad. Almere groeit. Er wordt overal flink gebouwd en vooral ook verbouwd. Alles voor de vooruitgang. Reeds bestaande gebouwen worden gesloopt om plaats te maken voor andere doeleinden en dit geldt ook voor het wegennet van Almere. Diverse straten en diverse dreven worden ‘s nachts afgesloten en opengebroken om bij het ochtendgloren weer een nieuw wegdek aan de bewoners van de stad te laten zien. Dit is overigens ook van toepassing op de wandel- en fietspaden, maar daarmee gaan de werkzaamheden minder vlot.

Momenteel is men druk bezig bij het Clauspad, het fietspad tussen Muziekwijk en Kruidenwijk. Het pad ligt langs de Koning Willem-Alexanderwetering, waar momenteel de Beatrixsluis wordt gerenoveerd. Het Clauspad is een tijdje afgesloten geweest in verband met een nieuw wegdek en dan moet je door middel van het volgen van gele, met hoofdletter gemarkeerde, aanwijsborden je weg vervolgen. Alsof ik weer een jonge padvinder ben. Als kind heb ik meer dan eens in mijn welpenuniform mogen spoorzoeken. Dan werd ons door Akela of Bagheera, onze leidinggevenden, met aanwijzigingen de weg gewezen naar de eindbestemming. Dat is nu ook zo het geval in Almere.

Wanneer je momenteel door de stad Almere fietst, is het geen uitzondering wanneer je via omwegen op je bestemming komt. Via de aanwijsborden kom je in wijken waar je anders nooit van je leven zou komen. Laatst werd ik zo goed als verplicht om op de fiets vanaf het Clauspad langs, en tussen diverse begraafplaatsen mijn weg te vervolgen. Het was er grijs en grauw en je zou denken dat het tussen al die graven een dooie boel zou zijn, maar door die omleiding was het er stervensdruk. Er waren vooral veel hondenuitlaters, scholieren en andere fietsers.

Niet alleen de gebouwen en het wegennet in Almere worden aangepakt, ook het spoorwegennet wordt nu onder handen genomen. Dit is om het spoor tussen Schiphol en Lelystad klaar te maken voor de toekomst. Prorail, de spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland bouwt in Almere aan beide kanten van het spoor aan geluidsschermen, legt er twee keersporen aan en er wordt een wisselcomplex (overgang tussen baanvakken en emplacementsporen) aangepast. Via een brief heeft Prorail ons, de bewoners van de woonwijk, geïnformeerd over het plaatsen van twee nieuwe spoorviaducten. Het blijkt dat per 1 april -dat is geen grap- 2015 een toegangsweg van de wijk wordt afgesloten. Binnenkort kunnen we maar via één toegangsweg de wijk verlaten. Prorail spreekt over een tijdelijke afsluiting, maar tijd blijkt een heel relatief begrip. De afsluiting wordt beëindigd op 1 april 2016.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Omleiding

  1. Chantal schreef:

    Prorail gebruikt woorden in hun eigen straatje

    Like

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: