DRAY BOSMA

Be happy.

20000410

Samen met mijn kersverse echtgenoot zit ik op een terrasje in het Yumbo Centrum. Het is een van de vele uitgaanscentra van het stadje Playa des Inglés in de provincie Las Palomas van het Spaanse eiland Gran Canaria. Het Yumbo centrum staat er sinds 1982 en is er om bekend dat het aantrekkelijk is voor de homoseksuele toeristen. Wanneer je pas getrouwd bent en je gaat op huwelijksreis naar het Eldorado voor de Europese homoseksueel, dan weet je dat je bent geslaagd voor een trouw huwelijk, wanneer er bij thuiskomt niets buitenechtelijk op het eiland heeft plaatsgevonden.

We zitten op het terras van wat nu de Gio Bar is, welke zich op een hoek tussen een van de westelijke trappen en naast de ZaZa Bar, waar veel Duitse toeristen veel bier drinken, bevindt. De serveerster van ons terras, Wilma uit Denemarken zal me altijd bijblijven. Wilma met haar lange rode haar gaat bij het serveren altijd eventjes bij de klanten op schoot zitten. Ik weet niet of het een Deens gebruik is of dat dit haar ‘bedieningshandtekening’ is, maar de drank zit in de man en dan is alles leuk, dat is waarschijnlijk het motto van de bar. Mijn nieuwbakken echtgenoot vind het allemaal heel vermakelijk en hij komt bij mij, met Wilma op zijn schoot net iets te heteroseksueel over.

Rond de klok van negen uur zie ik een bekend gezicht over het pleintje van het centrum paraderen. Ik weet dat de wereld klein is, maar het idee om een stadsgenoot op ruim 3100 kilometer afstand van je woonplaats te zien, gedurende de wittebroodsweken, gaat me iets te ver. Ik ken de persoon via een website en weet eigenlijk alleen zijn  nickname: ‘JustMenno’. Verder weet ik dat hij in Almere woont en dat hij niets met mij te maken wilt hebben. In zijn ogen ben ik namelijk veel te oud. ‘JustMenno’ loopt met flink wat gel in het haar, gekleed in een strak zittende spijkerbroek en een wit hemdje over het pleintje, met een gezwindheid alsof hij de trein moet halen. Misschien had hij zich beter moeten laten informeren: er is geen treinstation op het eiland.

‘JustMenno’ is aan het cruisen in het Yumbo Centrum en het is al snel duidelijk dat hij geen oudere sekspartner zoekt, want met deze snelheid van paraderen is sowieso voor iedereen van boven de 25 jaar uitputtend. Omdat ik relaxt op het terras zit kan ik ‘JustMenno’ prima in de gaten houden. Hij loopt met opgeheven hoofd, de kin vooruit in een rechte lijn langs de terrasjes. Het lijkt het erop dat hij een iets te strakke string onder zijn broek draagt. Hij loop zo met zijn heupen te zwaaien, alsof het hem hierdoor zal lukken de string uit zijn bilnaad te schudden. Wanneer hem dat lukt, is het dunne reepje stof tussen zijn billen overigens niet het enige dat het kan schudden: een man van mijn leeftijd, zo’n 10 jaar ouder dan ‘JustMenno’, spreekt hem aan en ‘JustMenno’ stopt abrupt.

Wat we te zien krijgen lijkt nog het meest op een oude aflevering van de Jerry Springershow. ‘JustMenno’ kijkt de oudere man aan, steekt zijn handpalm als een van The Supremes uit –een paar centimeter van het gezicht van de man, draait zijn gezicht van de man af en loopt door. De open handpalm is nog steeds uitgestoken naar de overrompelde man wanneer ‘JustMenno’ uit Almere verder door het Yumbo Centrum loopt. Andere toeristen op verschillende terrassen hebben het ook gezien en enkelen lachen luid om de scene. De man wiens gezicht bijna een afdruk achterliet op de handpalm van ‘JustMenno’ druipt af en ‘JustMenno’ loopt verderop de trap op, naar een hoger gelegen etage. Daar kan hij nog beter op de toeristen neerkijken.

Een gedachte over “April 2000

  1. Chantal schreef:

    Ik ben ooit wel op Lanzarote geweest, een kleiner kanarie eiland, maar de grote heb ik niet gezien

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: