DRAY BOSMA

Be happy.

IMG_7217

Ik was toe aan een nieuwe mobiele telefoon. Tenminste, mijn abonnement liep ten einde en daarbij krijg je, tegen bijbetaling een bijna gratis mobieltje. Ik was niet eens op de hoogte van de afloop van mijn mobieltje, maar echtgenoot Edo kreeg vorige week via de post een herinnering dat zijn abonnement afliep en –om hem lekker te maken, de mededeling dat hij een nieuw toestel mocht uitzoeken. Hierna deed hij via een Facebook een oproep aan vrienden, familie en facebookvrienden om advies van keuze betreffende een mooi, nieuw en gratis mobiel apparaat.

Advies heeft hij gekregen en uiteindelijk heeft hij een keuze kunnen maken: een Samsung Galaxy S5. Uit pure nieuwsgierigheid wilde ik checken wanneer mijn abonnement zou aflopen, want ik had het idee dat ik mijn tweejarig abonnement ook wel zo’n twee jaar geleden was aangegaan. Snel was ik bij Vodafone ingelogd en bleek dat ik precies in deze week aan een nieuw abonnement mocht beginnen. Ik wist al wat voor toestel ik wilde, want ik gebruik al jaren naar tevredenheid een iPhone. Dit keer heb ik in ieder geval gekozen voor een exemplaar met genoeg geheugen, want mijn vorig mobieltje had 8Gb en dat vind ik te weinig.

Het is een iPhone 6 geworden. Het toestel is iets groter dan ik van een mobieltje gewend ben en het past niet meer zo makkelijk in mijn sportkleding, dus daar moet ik nog een oplossing voor zien te vinden. Maar verder ben ik zo blij als een kind. Na ontvangst van mijn iPhone had ik al een paar uur van plezier gereserveerd om alle instellingen weer door te voeren, maar dankzij mijn iCloud werden die paar uur, een paar minuten. Alles wat op mijn oude iPhone 4 stond staat nu op mijn nieuwe iPhone 6. Alle contactpersonen zijn een op een overgenomen en alle apps staan weer op precies dezelfde plek. Ach, dat is ook wel genieten.

In de afgelopen twee jaar heeft de wetenschap niet stil gelegen. De dingen die dit toestel meer kan dan mijn vorige exemplaar is bijna opzienbarend. Technisch gezien zijn we veel verder dan twee iPhonegeneraties geleden. Het toestel is sneller en de cameraopties zijn niet te vergelijken met vorige exemplaren. Filmen in slow motion en een time-lapsevideomodus zitten standaard in dit toestel, net als de mogelijkheid om panoramafoto’s te schieten. Het vergeten van je wachtwoorden is geen crime meer, want met de Touch ID is je vingerafdruk je wachtwoord. Het is een kwestie van tijd voordat we alleen nog maar communiceren met onze mobieltjes.

timehop

2 gedachtes over “Mobieltjes

  1. Chantal schreef:

    Ik ben al een jaar blij met de iPhone 6 PLUS, als vrouw kan ik hem namelijk gewoon in de handtas stoppen, dus grootte is geen issue

    Like

  2. ruigeharry schreef:

    Ik heb zelf een iPhone 4s. Werkt nog prima. Zit het nieuwste besturingssysteem op. Ben er erg tevreden mee.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: