DRAY BOSMA

Be happy.

Koningsdag2015

Het is in 2015 de eerste officiële Koningsdag in Nederland. Vorig jaar vierde we het een dag te vroeg, want 27 april -de vaste datum voor Koningsdag, viel toen op een zondag. Ook was het vorig jaar nog geen officiële koningsdagviering, omdat men het programma van Koninginnedag 2013 -het jaar ervoor, moest afwerken, want op 30 april 2013 -de oude datum van Koninginnedag, mocht onze koning Willem-Alexander zijn kroontje opzetten en dat was allemaal erg officieel.

De weersvoorspelling waren vorige week nog onheilspellend: regen, koude en veel wind was ons voorspeld, maar bij het ontwaken zie ik dat het weer toch vriendelijk is. Na een snel ontbijt van koffie en een banaan sta ik om 08:45 buiten om een stuk te gaan hardlopen. De hardloop-app had een dag ervoor een update gehad, maar bij Nike+ was men vergeten om de audio met betrekking tot de voice-over ook te updaten, want tijdens mijn run word ik niet geïnformeerd over hoeveel kilometers ik loop en wat mijn gemiddelde snelheid is.

Ik had me al voorgenomen om een bekend rondje van 15 kilometers te lopen, dus ik weet wel waar en wanneer ik een kilometer achter de rug heb, ik hoor alleen niet of ik op schema zit, qua tempo, maar het is mooi weer en ik heb ook geen trein te halen. Ik loop heerlijk relaxt in een stuurloos tempo mijn rondje door een van de natuurgebieden van Almere. Na negen kilometer loop ik weer een woonwijk in, en na een uur en twintig minuten te hebben gelopen ben ik weer thuis.

In de middag besluiten we even het centrum in te lopen. Het is weer eens belachelijk druk en stapvoets lopen we langs alle het oude spul dat de anderen eigenlijk willen weggooien, maar toch nog die ijdele hoop hebben om een euro voor hun rommelzooi te mogen ontvangen. Alsof een weldenkend mens een paar oude schoenen van een ander zal aanschaffen of een fondueset -waarvan de vorkjes ontbreken, maar nog wel etensresten aan kleven. Ik bedank zonder te bedanken en loop lekker door, mee met de stroom.

Er zijn in het centrum zo veel mensen op de been, dat je door de drukte bijna niets goed kunt bekijken, maar na een half uurtje door het centrum te hebben gelopen hebben we eigenlijk toch wel genoeg gezien. We besluiten eerst nog wat boodschappen te doen (in Almere zijn de supermarkten alle dagen geopend) om later met een koud drankje de eerste officiële Koningsdag verder heel relaxt door te brengen. Om te genieten hoef je tenslotte niet altijd de deur uit te gaan.

Categorieën: Read

3 gedachtes over “Koningsdag

 1. ladyhotseflots schreef:

  Ow dat lijkt me toch wel irritant dat je geen geluid hebt in je app. En je rent dus zo’n stuk op 1 banaantje?
  Hier was ook vanalles te doen in het dorp gisteren, maar vaak ook zo’n vreselijke drukte, dat we besloten om maar eens fijn thuis te blijven, dus we hebben er weinig van meegekregen 😉 Wel op tv een stukje gekeken, maar dat vond ik eigenlijk vrij saai en langdradig soms. Dan liever koekhappen en wc-pot werpen 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dray Bosma schreef:

   Via twitter kreeg ik de tip om de app opnieuw te installeren en dat werkt! Een banaan is voldoende, ik wil niet met volle maag hardlopen.

   Like

 2. Chantal schreef:

  Ik heb er nauwelijks iets aan gedaan of van meegekregen

  Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: