DRAY BOSMA

Be happy.

IMG_7454

Het wilt maar niet zo vlotten met het mooie weer deze lente. Wanneer ik oude weblogberichten of facebookstatussen van voorgaande jaren van begin mei nalees hebben we in de voorgaande jaren al vele dagen van zonneschijn en zomerse temperaturen achter de rug gehad. Dit jaar zijn ze maar sporadisch: de aantal dagen dat ik in korte broek heb doorgebracht. Ze zijn op een hand te tellen.

Nu is er ook niet echt een reden tot klagen: het regent niet hevig en het is niet stervenskoud, maar ik ben nu toch echt wel toe aan het dragen van mijn slippers en shirt met korte broek. En daarin zit het weer -naar mijn mening, een beetje tegen. Wanneer ik me op de fiets door Almere begeef valt het me op dat meerdere stadsgenoten de weg een beetje kwijt zijn. Een scholier met lang blond haar fietst mij -gekleed in een T-shirtje met een trainingsbroek en hoge sneakers voorbij, terwijl ik even later langs een mevrouw met sjaal en de handen gehuld in wollen handschoenen voorbij fiets, terwijl haar hond tegen een paar graspollen staat te plassen.

Er zijn mensen die de zomer in de bol hebben, maar ook mensen die denken dat de winter nog steeds aanwezig is. Ga er maar aan staan: wil je barbecueën, dan blijkt de stevige wind je ideeën voor buitenactiviteiten in het water te gooien. Met daarbij temperaturen waarbij het stuk vlees eerder kouder dan warmer wordt. Of je kleedt je lekker warm aan voor een wandeling door het bos en dan smelt je even later, figuurlijk uit je winterjas. We zijn even de weg kwijt wat het weer betreft en Helga de Leur is hierin een slechte gids, want ze weet ons niet te vertellen welke kant het met het weer opgaat.

Thuis heb ik de winterjas naar een etage hoger verbannen, maar ik heb dan wel weer een extra vest aan de kapstok hangen, voor de koudere momenten. Ik kijk het maar per dag aan. Soms droom ik even weg en fantaseer ik dat ik elders woon, waar het nooit een raadsel is naar wat je moet aantrekken. Dat je iedere dag op slippers en in shirt met korte broek kunt doorbrengen en dan bedenk ik soms heel stiekem: dat kan natuurlijk ook heel saai zijn. Iedere dag dezelfde kleding dragen. Maar wanneer het om slippers en shirt met korte broek gaat, dan kan het eigenlijk nooit vervelend worden. Toch?

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Weer

  1. Chantal schreef:

    ach,. lente komt wanneer de lente komt

    Geliked door 1 persoon

  2. Urspo schreef:

    Toch ! (my favorite new Dutch word!)

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: