DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Ik kan het me niet herinneren, maar mijn eerst gesproken woord zal mama geweest zijn. En of dat gesproken is betwijfel ik ten zeerste, hoogstwaarschijnlijk zal het gebrabbel geweest zijn, dat enigszins op het woord mama heeft geleken, maar het geeft aan dat diegene die in het begin van je leven constant aanwezig is beloond wordt met het aanspreken van haar naam. Of eigenlijk functie, want niemand staat bij de burgerlijke stand ingeschreven met de opgegeven naam: Mama. Dat mag ik hopen tenminste.

Een moeder is -wanneer je geluk hebt, altijd aanwezig in de eerste periode van je leven. Ze leert je naast de basis dingen ook zaken als de sociale omgang. Dat je jezelf moet aanpassen in een situatie en dat je niet te veel zeurt of geen aanstellerige scènes in winkels maakt. Mijn moeder heeft me dit allemaal geleerd. Ook dat ik niet altijd mijn zin kon krijgen of dat ik met volwassenen meepraatte. Een nee was nee en niet het begin van een strijd om alsnog een ja te krijgen. Het is voor een moeder niet altijd makkelijk om moeder te zijn, daarom mogen we vandaag alle moeders in het zonnetje zetten.

Vandaag is het voor mij mijn 49e Moederdag en ik ben gezegend dat ik op bijna vijftigjarige leeftijd nog steeds van mijn moeder mag genieten. Zo is het gelukkig ook met mijn schoonmoeder. Dus Edo en ik zullen vandaag wederom ons jaarlijkse Moederdagtournee houden. Van Den Helder naar Dronten, weer terug naar Almere en we doen het met liefde.

Categories: Read

One thought on “Moederdag

  1. dutchaidan says:

    Oud oud Joods spreekwoord luidt: “God kon niet overal zijn, daarom heeft hij moeders geschapen” .

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: