DRAY BOSMA

Be happy.

Ik kan het me niet herinneren, maar mijn eerst gesproken woord zal mama geweest zijn. En of dat gesproken is betwijfel ik ten zeerste, hoogstwaarschijnlijk zal het gebrabbel geweest zijn, dat enigszins op het woord mama heeft geleken, maar het geeft aan dat diegene die in het begin van je leven constant aanwezig is beloond wordt met het aanspreken van haar naam. Of eigenlijk functie, want niemand staat bij de burgerlijke stand ingeschreven met de opgegeven naam: Mama. Dat mag ik hopen tenminste.

Een moeder is -wanneer je geluk hebt, altijd aanwezig in de eerste periode van je leven. Ze leert je naast de basis dingen ook zaken als de sociale omgang. Dat je jezelf moet aanpassen in een situatie en dat je niet te veel zeurt of geen aanstellerige scènes in winkels maakt. Mijn moeder heeft me dit allemaal geleerd. Ook dat ik niet altijd mijn zin kon krijgen of dat ik met volwassenen meepraatte. Een nee was nee en niet het begin van een strijd om alsnog een ja te krijgen. Het is voor een moeder niet altijd makkelijk om moeder te zijn, daarom mogen we vandaag alle moeders in het zonnetje zetten.

Vandaag is het voor mij mijn 49e Moederdag en ik ben gezegend dat ik op bijna vijftigjarige leeftijd nog steeds van mijn moeder mag genieten. Zo is het gelukkig ook met mijn schoonmoeder. Dus Edo en ik zullen vandaag wederom ons jaarlijkse Moederdagtournee houden. Van Den Helder naar Dronten, weer terug naar Almere en we doen het met liefde.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Moederdag

  1. dutchaidan schreef:

    Oud oud Joods spreekwoord luidt: “God kon niet overal zijn, daarom heeft hij moeders geschapen” .

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: