DRAY BOSMA

Be happy.

De 87-jarige Duane Schrock sr. heeft onlangs een kaart voor Vaderdag ontvangen van zijn in 1995 overleden zoon. Dat berichtte ABC-News afgelopen dinsdag. Omdat Schrock sr. vaak verhuisde heeft de kaart er zesentwintig jaar over gedaan om uiteindelijk aan te komen.

Vaderdagkaart

Voor de vader heeft de kaart een bijzondere betekenis. Hij leefde enige tijd in onmin met zijn zoon, omdat hij diens homoseksualiteit had afgekeurd. De onverwachte boodschap bleek een poging te zijn het conflict bij te leggen.

‘Dear, Dad, we haven’t been in touch for quite a while’, las Schrok sr. voor uit de kaart, die overigens in 1989 op de post werd gedaan. ‘I’m doing fine and am very happy in Richmond, I’d like to hear from you. Have a Happy Father’s Day, Love Duane.’

De kaart heeft een lange reis achter de rug. De envelop zit onder de stempels en stickers, en is talloze keren retour gestuurd naar de afzender. Wellicht heeft iemand bij de post de figuurlijke bal opgepikt en doorgespeeld, denkt Schrock sr. bron

Het is natuurlijk een troostende gedachte dat je alsnog zo’n bericht uit het verleden ontvangt, maar het blijft een afschuwelijke herinnering aan een onnodig familieconflict met een zoon die al twintig jaar is overleden.

Duane

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Kaartje

  1. Chantal schreef:

    wat een triest, maar gelijk ook mooi verhaal

    Geliked door 1 persoon

  2. Urspo schreef:

    Where we live Pluto is considered a proper planet. It was discovered by an astronomer in Flagstaff Arizona, three hours away. I have glanced through the telescope that found it.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: