DRAY BOSMA

Be happy.

Angst. Het is het middel bij uitstek om zieltjes je te winnen en macht te verkrijgen. De kerk doet het al duizenden jaren en zelfs in de hedendaagse commerciële wereld wordt angst gebruikt om mensen tot iets over te halen. Wanneer je niet met tandpastamerk X je tanden poetst zullen cariës je tanden laten rotten en met tandpastamerk Y zullen je tanden nog witter stralen. Kinderen voeden we op met Sinterklaas of de Kerstman en wanneer de kinderen niet naar hun ouders luisteren worden ze door een van deze figuren gestraft. Zoals gezegd: angst wint zieltjes en met angst verkrijg je macht.

Mensen bang maken en vervolgens vertellen dat jij de oplossing hebt (of bent) tot een veilig leven, of in religieuze woorden: tot een veilig hiernamaals, werkt fantastisch! Tenminste, bij het goedgelovige volk, in mijn ogen. Er zijn fanatieke christenen die beweren dat hun God bepaalde groepen haat. Zo heb je de mensen van Westboro Baptist Church. Een groep van inteeltfamilies, die niet voor zichzelf kunnen denken en alles doen wat leider Fred Phelps hen voorheen heeft voorgekauwd.

Volgens WBC heeft hun god een gloeiende hekel aan flikkers, joden, de president van Amerika, de Verenigde Staten zelf en ook het te tolerante Nederland wordt door hun god zeer gehaat. Verder zijn ze diezelfde god dankbaar voor 9/11, omgekomen soldaten, scherpschutters en bermbommen. Ik denk dat de mensen van deze controversiële kerk zelf ook een enorme hekel hebben aan enige vorm van intelligentie. Met hun stupide kreten komen ze niet echt schrander over.

Ik snap niet (en daar ga ik ook mijn best niet voor doen) dat mensen de focus leggen op de -in hun ogen- negatieve zaken in het leven. Zo is er serieus een christelijke groepering die meldt dat hun god een enorme hekel heeft aan tatoeages en getatoeëerde mensen. Op hun website beweren ze dat bij ouders met tatoeages er 300% meer kans is op misbruik, verwaarlozing en verhongering van de kinderen, dat tatoeage-inkt voor 98% uit marihuana bestaat en tatoeëerders vele terroristische groepering, waaronder IS, financieren.

Als het een satirische website was, dan was het misschien nog grappig, maar er is een kleine groep mensen die deze idioterie serieus neemt en daarmee angst bij anderen en macht bij zichzelf verkrijgen. Ze smijten met diverse citaten uit de bijbel, maar vergeten altijd Mattheüs 7:1-3. ‘Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt; want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden. Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet?

Billboard

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Mattheüs

 1. Ernst schreef:

  Schitterend, dat bord!

  Geliked door 1 persoon

 2. Chantal schreef:

  Hilarisch, dat bord, maar ook wel een beetje een eye-opener

  OT, mooie frisse layout.

  Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: