DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Dronken mensen kunnen irritant zijn. De een heeft een kwade dronk, de ander heeft een vrolijke dronk en sommigen zijn luid aanwezig en vinden dat hij, of zij, de oplossing heeft gevonden voor alle wereldproblemen, en is ook van mening dat iedereen dat moet aanhoren. Ik heb geen kwade dronk, noch ben ik irritant aanwezig. Hoop ik. Volgens mij heb ik een grappige dronk, want mensen vertellen me achteraf altijd lachend dat ik te diep in het glaasje heb gekeken.

NUCHTER

Voorheen schaamde ik me de figuurlijke dood wanneer ik op een feestje iets te dronken was en ik later te horen kreeg dat het best wel knap is om een speech voor allemaal vreemden te houden. De wetenschap dat je van die speech helemaal niets meer kunt herinneren is ook best wel beschamend te noemen. Maar dat doe ik niet meer. Mezelf schamen. Ik trek me er gewoon niets meer van aan wanneer ik een beetje uit de band ben gesprongen.

Ik maak de mensen tenminste aan het lachen, wanneer ik zingend met een gitaar in mijn handen op de foto ga, of wanneer ik alles overhoop haal voor een fietssleutel, terwijl deze in mijn broekzak zit. Het is natuurlijk minder leuk wanneer je zelf niet zoveel meer kunt herinneren van iets grappigs waar andere mensen het (nog steeds) over hebben, maar het kan mij niets meer schelen dat ik stof ben voor de vermakelijke verhalen. Dat is niet helemaal waar. Ik zorg er voortaan voor dat ik het niet meer zo ver laat komen.

Categories: Read

2 thoughts on “Alcoholol

  1. Contramin3 says:

    Waarschijnlijk zijn er inmiddels verhalen genoeg om uit te putten, dus een wijs besluit!

    Liked by 1 person

  2. Chantal says:

    Soms ben ik best wel extra blij dat ik geen alcohol lust, geen dronkemans-toeren hier

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: