DRAY BOSMA

Be happy.

shirtshortsflipflopsLaatst zag ik na een rondje hardlopen dat ik een blauwe teennagel had opgelopen. De reden hiervoor is zeer waarschijnlijk dat mijn nagels iets te lang waren, waardoor er een bloeduitstorting onder mijn nagel is ontstaan en deze blauw werd. Mensen in mijn naaste omgeving weten dat ik helemaal niets met nagels heb. Ik heb een afschuw aan nagels knippen, maar misschien nog meer van lange nagels. Het is een ‘gevecht’ die je niet kunt winnen.

Nu het al een paar weken mooi weer is met minimaal 20°C op de thermometer leeft iedereen vrijer en blijer. Mouwloze shirts en korte broeken worden veelal gedragen. Helaas, en dat vind ik, zijn er ook mensen die hun blote voeten in sandalen of slippers steken. Een ander afschuw van mij: het aanzicht op andermans blote voeten en daarmee bedoel ik in het bijzonder de onverzorgde blote voeten. Ik zie hier in Almere mensen met petjes, hoedjes en hijabs op het hoofd, maar dan lopen ze op slippers, zonder kritisch naar hun voeten te hebben gekeken. Ik denk dan: bedek je voeten in plaats van je hoofd!

Ik vind het heerlijk om tijdens de warme zomerweken in korte broek en op slippers rond te lopen, maar ik heb nu al weken mijn voeten in mijn gympies verstopt, omdat ik momenteel met een blauwe teennagel door het leven stap. Ik wil dat aanzicht van zo’n blauwe nagel mijn medemens niet aandoen. Maar volgens mij maakt dat mijn medemensen helemaal niets uit, want die paraderen zelf nog steeds braaf over straat met onverzorgde voeten in slippers en sandalen. Alsof ze blind zijn voor eelt, tenenkaas, kalknagels en andere onsmakelijke dingen die voeten met zich mee kunnen brengen. Mij kan het ook niets meer schelen, ik trek mijn slippers weer aan. Ik laat het lekker blauw blauw.

 

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Blauw

 1. Chantal schreef:

  Ik gruwel van teennagels en tenen en voeten, ik heb een hekel aan blote voeten; bij mezelf en bij anderen

  Geliked door 1 persoon

 2. Contramin3 schreef:

  Ik heb zo met je te doen!
  Een blote voeten ding. Nooit van gehoord!

  Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: