DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

puberVandaag ben ik op visite bij mijn 84-jarige moeder in Den Helder. Even gezellig bijpraten. We bellen wel iedere woensdagavond om op de hoogte te blijven van elkaar, maar er gaat natuurlijk niets boven een gesprek in real life. Om mijn moeder niet de hele dag te vervelen met mijn verhalen, ga ik ook even een rondje hardlopen in de stad waar ik ben opgegroeid.

Eerder van de week heb ik via afstandmeten.nl al een run uitgestippeld om zo langs oude routes te lopen. Naar de plek waar in de jaren tachtig mijn school stond, langs mijn oude dansschool aan de Middenweg (die ook niet meer bestaat), natuurlijk heb ik even een paar kilometers door de duinen ingecalculeerd en een stukje door de Schooten, de wijk waar ik mijn eerste levensjaren heb doorgebracht.

Omdat Den Helder niet een van de grootste steden van Nederland is, zal ik een rondje van ongeveer 15 kilometer (01:15:00 uur) rennen. Met meerdere kilometers wordt het de stad uitlopen of sommige wegen meerdere keren passeren. Na het hardlopen is het dan weer terug naar 2015 en volgt nog een paar uur van gezellig samenzijn met mijn moeder. Ik vind het verwonderlijk: met je moeder ben je nooit uitgesproken.

 

Categories: Read

One thought on “Den Helder

  1. Chantal says:

    Mooi leeftijd zeg 84

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: