DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

schandpaalVerveeld word ik van de berichten op social media met daarin linkjes naar filmpjes van gewelddadige pubers of botte politieagenten, die door vooral passieve filmpjesmakers worden geplaatst. Boos word ik van diezelfde berichten met de schreeuwende kreet om het bericht vooral te delen. Hevig geïrriteerd word ik van de hersenloze mensen die dat doen, zonder zelf even na te denken over dat wat zij zojuist hebben gezien. Of het daadwerkelijk iets met de realiteit te maken heeft.

Eigenlijk vind ik dat we moeten stoppen met het plaatsen van dit soort berichten. Niemand is geholpen bij het feit dat een persoon een bericht op Facebook deelt waarvan ik denk dat het alleen maar stemmingmakerij betreft. Ik zie beelden van politieagenten die bellend achter het stuur zitten met daaronder de schreeuwende tekst: ‘Delen! Laat zien dat deze honden zelf te beroerd zijn om zich aan de wet te houden! Delen!!’

Alsof het delen op Facebook ook iets uitmaakt. De regering sch(r)ikt echt niet wanneer honderden mensen, of zelfs duizenden, een foto of filmpje op social media delen. En we roepen maar dat de mensen in de derdewereldlanden primitief en achterlijk zijn. We doen het zelf ook. Daarom vind ik het delen van afbeeldingen van vermeende inbrekers of foute mensen bedenkelijk. Er is nergens een bron terug te vinden over de situatie van de persoon op foto of film.

Het is een flinke stap terug in de tijd waarbij we Facebook als een dorpsplein gebruiken en iedereen, waarvan we denken dat deze asociaal is, aan de schandpaal nagelen. Misschien zijn we qua technologie hartstikke ver gekomen, maar emotioneel blijven we nog steeds een stel spelonkbewoners.

Categories: Read

2 thoughts on “Schandpaal

  1. Ernst says:

    Ik deel je boosheid!

    Liked by 1 person

  2. Chantal says:

    helemaal mee eens, die stemmingmakerij maakt het alleen maar onnodig erger en kwetsender

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: