DRAY BOSMA

Be happy.

Man_From_AtlantisDe afgelopen dagen mochten we even genieten van dagen die tegen de tropische temperaturen aan zaten. Het is niet zo dat ik dan meteen in de zon ga zitten. Of liggen. Ik zoek het liefst een lommerrijk plekje in de achtertuin of stap ik op mijn fiets om wat kilometers af te leggen. Al fietsend denk ik het minst last te hebben van de tropische temperaturen.

Met temperaturen tegen de 30°C ga ik altijd even terug in de tijd van toen ik nog een pretiener was. De zomerkampen van scouting, waar ik als een welp een van de mooiste tijden uit mijn kinderleven heb gekend. Zomers die zo warm en droog waren dat al het stuifzand dat rond het buurthuis opdwarrelde en vanzelf modder werd van het zweet in je nek. Na een week, bij terugkomst, herkende mijn bloedeigen moeder me niet meer. Ik zag eruit als een varken. Niet qua omvang, maar meer om de modderlook die ik meenam van het zomerkamp.

Met temperaturen zoals gistermiddag, over de 25°C moet ik ook altijd aan het spelen bij het buitenzwembad van Den Helder denken. Daar ging ik met klasgenoten of met vriendjes uit de buurt heen. Uren in het water doorbrengen. Onderwater zwemmen, alsof je de ‘Man van Atlantis’ was. Het springen van de hoge duikplank en de bijbehorende bommetjes. Op het zonneveldje met je door het water gerimpelde vingers een patatje eten. Stinkende vingers van frituurvet, de mayonaise en het chloorwater. En verder totaal niet bewust zijn van het onbezonnen leven als pretiener.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Tropisch

  1. Chantal schreef:

    leuk dat het weer die herinnering oproept

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: