DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

De website RTVNH.nl berichtte vanmorgen over de populariteit van hiv-remmer PReP onder de homoseksuelen in Amsterdam. ‘De GGD in de hoofdstad doet een proef onder 370 mensen met de pil die de kans op besmetting met hiv verlaagt, maar het aantal aanvragen is veel hoger, zegt een woordvoerder maandag in De Telegraaf.’ Bij dit bericht plaatste de nieuwssite deze afbeelding.

kansloos

Na veel protest via Twitter heeft de nieuwssite de afbeelding inmiddels gewijzigd naar een iets normale, neutrale afbeelding. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die de homoseksuele medemens zien als een chapsdragende afwijking van de maatschappij.

Net als de Italiaanse spuitbusschrijver, die het nodig vond om het woord ‘Frocio’ (flikker) op posters van zanger Mika te sprayen. Eerst wilde de zanger de foto van de bekladde posters voor zichzelf houden maar uiteindelijk besloot hij het toch op Instagram te posten. De toegevoegde hashtag #rompioilsilenzio (breek de stilte) werd trending. Ik vind mensen met dit soort gedachten en uitingen eigenlijk vreemder dan homoseksuelen zijn.

One thought on “Moet dat nou?

  1. Chantal says:

    dit is onnodig provoceren van Telegraaf, maar ja, zo is die krant nu eenmaal… mijn krant is het nooit geweest en zal het nooit worden

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: