DRAY BOSMA

Be happy.

De website RTVNH.nl berichtte vanmorgen over de populariteit van hiv-remmer PReP onder de homoseksuelen in Amsterdam. ‘De GGD in de hoofdstad doet een proef onder 370 mensen met de pil die de kans op besmetting met hiv verlaagt, maar het aantal aanvragen is veel hoger, zegt een woordvoerder maandag in De Telegraaf.’ Bij dit bericht plaatste de nieuwssite deze afbeelding.

kansloos

Na veel protest via Twitter heeft de nieuwssite de afbeelding inmiddels gewijzigd naar een iets normale, neutrale afbeelding. Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die de homoseksuele medemens zien als een chapsdragende afwijking van de maatschappij.

Net als de Italiaanse spuitbusschrijver, die het nodig vond om het woord ‘Frocio’ (flikker) op posters van zanger Mika te sprayen. Eerst wilde de zanger de foto van de bekladde posters voor zichzelf houden maar uiteindelijk besloot hij het toch op Instagram te posten. De toegevoegde hashtag #rompioilsilenzio (breek de stilte) werd trending. Ik vind mensen met dit soort gedachten en uitingen eigenlijk vreemder dan homoseksuelen zijn.

Een gedachte over “Moet dat nou?

  1. Chantal schreef:

    dit is onnodig provoceren van Telegraaf, maar ja, zo is die krant nu eenmaal… mijn krant is het nooit geweest en zal het nooit worden

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: