DRAY BOSMA

Be happy.

Diana RossSinds enige tijd heb ik een app van de Nederlandse Top 40 op mijn mobiele telefoon. Je kunt hiermee, naast de recente Top 40, ook de historische Top 40 terugvinden. Je kunt een datum invoeren en in no time zie je de hitlijst van bijvoorbeeld je geboortedag terug. Bij sommige hits kun je een geluidsfragment afluisteren. Het is het nostalgische gevoel ultiem (her)beleven.

Rond mijn twaalfde jaar ben ik me gaan interesseren voor de populaire muziek en kocht ik zo ongeveer één keer in de maand een singletje die ik eerder op de radio of op televisie (TopPop) had gehoord. Dus vanaf begin jaren tachtig begon het groeien van mijn platencollectie. Deze platencollectie is in het verleden overigens totaal vervaagd door het uitlenen van de verschillende singles en diverse verhuizingen.

Ik vind het grappig dat wanneer ik nu via de app de oude hitlijsten van toen terugzie, ikzelf opmerk dat mijn muzikale voorkeur van nu wel degelijk anders is dan die van toen. Ik heb veel goede nummers, oude hits op de Top 40-app voorbij zien komen, waarvan ik nu denk: waarom heb ik die toen destijds niet op vinyl gekocht? In plaats van dat ik de eerste hit van Rubberen Robbie mee naar huis nam.

Ik heb nu zo bijna een groot deel van mijn oude single-aankopen van 1980 tot en met 1984 via de app opgezocht en vervolgens via Spotify een nieuwe afspeellijst aangemaakt met de titel: ‘Singletjes’, zodat ik nu af en toe mijn oude singlecollectie digitaal kan herbeluisteren middels het streamen op mijn mobiel. De toekomst van toen heeft mij inmiddels allang ingehaald.

Categorieën: Read

Een gedachte over “Singles

  1. Chantal schreef:

    Ik zie een single die ik in die tijd geweldig vond: Tight Fit, met The lion sleeps tonight. Heerlijk meebleren

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: