DRAY BOSMA

Be happy.

Ik heb geen kinderen en ik mag me mede doordat ik geen vader ben, niet bemoeien met de opvoeding van ouders aan hun kinderen, maar wanneer ik een goede -in mijn ogen correcte- opvoeding zie, dan ben ik van mening dat ik daar wel de aandacht op mag vestigen. Hieronder een bericht die de Amerikaanse sportman James Harrison op Instagram had geplaatst. trofee

‘Ik kwam thuis tot de ontdekking dat mijn jongens twee trofeeën voor niets hadden ontvangen, het waren ‘deelname-trofeeën’! Terwijl ik hartstikke trots ben op mijn jongens, voor alles wat ze doen en ik hen zal stimuleren tot op de dag dat ik sterf, zullen deze trofeeën morgen worden teruggegeven, totdat mijn twee jongens een echte trofee hebben verdiend. Het spijt me dat ik er geen spijt van heb dat alles in het leven moet worden verdiend. Ik ben niet van plan om twee jongens op te laten groeien met het idee dat ze recht hebben op iets waarvoor ze alleen hun best deden… Soms is het beste niet genoeg en dat moet je juist motiveren om beter te worden.. Niet janken en zeuren totdat je iets krijgt om  je mond te snoeren en je zogenaamd gelukkig bent.’

Categorieën: Read

2 gedachtes over “Opvoeding

  1. Chantal schreef:

    Ik heb Amerikaanse familie en vrienden, en dit is wel echt de Amerikaanse manier van opvoeden. Het principe ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ kennen zij totaal niet.

    Geliked door 1 persoon

  2. Urspo schreef:

    I think this makes good sense.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: