DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Ik heb geen kinderen en ik mag me mede doordat ik geen vader ben, niet bemoeien met de opvoeding van ouders aan hun kinderen, maar wanneer ik een goede -in mijn ogen correcte- opvoeding zie, dan ben ik van mening dat ik daar wel de aandacht op mag vestigen. Hieronder een bericht die de Amerikaanse sportman James Harrison op Instagram had geplaatst. trofee

‘Ik kwam thuis tot de ontdekking dat mijn jongens twee trofeeën voor niets hadden ontvangen, het waren ‘deelname-trofeeën’! Terwijl ik hartstikke trots ben op mijn jongens, voor alles wat ze doen en ik hen zal stimuleren tot op de dag dat ik sterf, zullen deze trofeeën morgen worden teruggegeven, totdat mijn twee jongens een echte trofee hebben verdiend. Het spijt me dat ik er geen spijt van heb dat alles in het leven moet worden verdiend. Ik ben niet van plan om twee jongens op te laten groeien met het idee dat ze recht hebben op iets waarvoor ze alleen hun best deden… Soms is het beste niet genoeg en dat moet je juist motiveren om beter te worden.. Niet janken en zeuren totdat je iets krijgt om  je mond te snoeren en je zogenaamd gelukkig bent.’

Categories: Read

2 thoughts on “Opvoeding

  1. Chantal says:

    Ik heb Amerikaanse familie en vrienden, en dit is wel echt de Amerikaanse manier van opvoeden. Het principe ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ kennen zij totaal niet.

    Liked by 1 person

  2. Urspo says:

    I think this makes good sense.

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: