DRAY BOSMA

Be happy.

Het is onweerlegbaar. In een bibliotheek word je omringd door boeken: leesboeken, plaatjesboeken, luisterboeken, koffietafelboeken, hobbyboeken, reisboeken. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat doe ik niet.

Wat ik tevens zo fijn vind aan een bibliotheek is dat je voer voor de hersens tegenkomt waarvan je zelf niet zo maar aan hebt gedacht. Je loopt soms tegen boeken aan waarbij je in een winkel niet naar op zoek gaat.

Zo kwam ik van de week het boek ‘Liefs van Annie’ bij de bibliotheek tegen. Het is een boek van Annie M.G. Schmidt, waarin haar persoonlijke brieven zijn gepubliceerd. Vanaf haar achtste jaar, tot aan een half jaar voor haar overlijden.

Het heeft iets weg van voyeurisme: het lezen van iemand anders haar privézaken die ons eigenlijk niets aangaan. Maar het heeft ook iets spannends en ook wel iets stiekems, en iets dat stiekem gebeurt, dat trekt de mens aan. De komende dagen geniet ik nog even van Annie’s brieven.

IMG_0849

 

Categorieën: Read

Een gedachte over “Annie

  1. Chantal schreef:

    Ik kom zelden meer in een bibliotheek. Ons dorp kent nog maar een hele kleine en Breda is dan vaak te ver. Ik koop ook het liefst mijn boeken nieuw.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: