DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Het is onweerlegbaar. In een bibliotheek word je omringd door boeken: leesboeken, plaatjesboeken, luisterboeken, koffietafelboeken, hobbyboeken, reisboeken. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dat doe ik niet.

Wat ik tevens zo fijn vind aan een bibliotheek is dat je voer voor de hersens tegenkomt waarvan je zelf niet zo maar aan hebt gedacht. Je loopt soms tegen boeken aan waarbij je in een winkel niet naar op zoek gaat.

Zo kwam ik van de week het boek ‘Liefs van Annie’ bij de bibliotheek tegen. Het is een boek van Annie M.G. Schmidt, waarin haar persoonlijke brieven zijn gepubliceerd. Vanaf haar achtste jaar, tot aan een half jaar voor haar overlijden.

Het heeft iets weg van voyeurisme: het lezen van iemand anders haar privézaken die ons eigenlijk niets aangaan. Maar het heeft ook iets spannends en ook wel iets stiekems, en iets dat stiekem gebeurt, dat trekt de mens aan. De komende dagen geniet ik nog even van Annie’s brieven.

IMG_0849

 

Categories: Read

One thought on “Annie

  1. Chantal says:

    Ik kom zelden meer in een bibliotheek. Ons dorp kent nog maar een hele kleine en Breda is dan vaak te ver. Ik koop ook het liefst mijn boeken nieuw.

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: