DRAY BOSMA

Be happy.

Onaangenaam verrast werd ik van het bericht op de nieuwssite nu-punt-nl, over dat er jaarlijks minstens dertienduizend huisdieren in Nederland worden vermist. Vooral katten kunnen hun baasje niet meer vinden, dit zijn er namelijk elfduizend. Daarnaast raken jaarlijks minstens 1.045 vogels en 418 honden vermist.

Dat blijkt uit cijfers van vermissingsdatabank Amivedi, die de nieuwssite nu-punt-nl vandaag van LocalFocus heeft ontvangen. Vooral in de landelijke gebieden vinden relatief veel vermissingen plaats. In het Zeeuwse Noord-Beveland worden per 10.000 inwoners 21 huisdieren vermist. Ook in Schouwen-Duiveland worden met 19,8 per 10.000 inwoners veel vermissingen opgegeven. In absolute aantallen staat Rotterdam met 401 vermiste huisdieren bovenaan de lijst.

CatsDogs

Categorieën: Read

Een gedachte over “Vermist

  1. Chantal schreef:

    best schokkende cijfers

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: