DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Onaangenaam verrast werd ik van het bericht op de nieuwssite nu-punt-nl, over dat er jaarlijks minstens dertienduizend huisdieren in Nederland worden vermist. Vooral katten kunnen hun baasje niet meer vinden, dit zijn er namelijk elfduizend. Daarnaast raken jaarlijks minstens 1.045 vogels en 418 honden vermist.

Dat blijkt uit cijfers van vermissingsdatabank Amivedi, die de nieuwssite nu-punt-nl vandaag van LocalFocus heeft ontvangen. Vooral in de landelijke gebieden vinden relatief veel vermissingen plaats. In het Zeeuwse Noord-Beveland worden per 10.000 inwoners 21 huisdieren vermist. Ook in Schouwen-Duiveland worden met 19,8 per 10.000 inwoners veel vermissingen opgegeven. In absolute aantallen staat Rotterdam met 401 vermiste huisdieren bovenaan de lijst.

CatsDogs

Categories: Read

One thought on “Vermist

  1. Chantal says:

    best schokkende cijfers

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: