DRAY BOSMA

Be happy.

Sinds vorige maand is er een nieuwe app op de markt gebracht waarmee de gebruikers van een smartphone hun hele collectie gedrukte foto’s en albums makkelijk kunnen scannen.

Photomyne, de bedenkers achter deze app, stelt smartphonegebruikers in staat oude fotoalbums snel en eenvoudig te digitaliseren. Met de app en de smartphonecamera kunnen gebruikers meerdere foto’s tegelijk scannen zonder deze eerst uit het album te halen. Dat scheelt een hoop werk en ergernis, want meestal zijn de foto’s in albums vastgeplakt. De app herkent de individuele foto’s, die vervolgens automatisch worden bijgesneden, gecorrigeerd en in een handig digitaal album opgeslagen.

Oude foto’s in albums zijn vaak waardevolle herinneringen. Helaas is het niet mogelijk om deze foto’s met hetzelfde gemak te bekijken en te delen zoals we dat gewend zijn met digitale foto’s. Alle foto’s los met een scanner scannen is veel werk en daarom ook tijdrovend. Als gevolg ligt er een schat aan foto’s in schoenendozen en fotoalbums in kasten onaangeraakt opgeslagen, en verliezen deze langzaam aan kwaliteit onder invloed van  de tijd. Met als gevolg dat deze foto’s voorgoed verloren kunnen gaan.

Van het weekend heb ik de app, tegen betaling van € 4,99 aangeschaft (nog altijd goedkoper dan 20 sigaretten) en binnen een half uur had ik al twee fotoalbums gescand. Wanneer ik er iets meer tijd (en precisie) aan had besteed waren alle foto’s als professioneel gedigitaliseerd. De tijd en de ergernis die het scannen van afgedrukte foto’s met zich meebrengt is mij dat bedrag meer dan waard. Binnenkort kunnen al mijn facebookvrienden nog meer fotoalbums  van mij digitaal inzien.

Photomyne_Scanning

Categorieën: Read

3 gedachtes over “Fotoalbums

 1. ladyhotseflots schreef:

  O leuk idee! Dus de Schotland-foto’s had je ook op deze manier gedaan?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dray Bosma schreef:

   Inderdaad!
   😀

   Like

 2. Chantal schreef:

  Een app die ik eens nader moet bekijken

  Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: