DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vandaag moest ik de dagelijkse boodschappen doen en aangezien het een en ander in huis op was, moest ik wat extra dingen aanschaffen: kattenvoer, koffie, et cetera.

Bij de kassa aangekomen, was het daar aardig druk. Snel telde ik de aantal wachtenden voor mij in de rij en ik zag dat ik de vierde wachtende in de rij was. Aangezien de supermarktketen Jumbo het beleid heeft dat wanneer je als vierde wachtende in de rij staat, je de boodschappen gratis mee naar huis mag nemen.

Eenmaal in de rij wachtenden aangesloten stak ik een hand met vier vingers op naar de knul achter de kassa. Heel snel werd er een derde kassa geopend, maar ik gaf meteen aan dat ik toch echt wel een vier(en)de wachtende was. Het personeel was niet echt onder de indruk van mijn opmerking, maar ik dacht: nu hou ik het vol ook, dit wil ik nu wel eens meemaken.

En ik maakte het mee. Er werd nog wel een hoofdcaissière bij gehaald, maar ik gaf aan dat die meneer in het blauwe shirt in de rij naast mij, de derde wachtende in rij was en ik achter hem stond te wachten. ‘Dat maakt u de vierde wachtende’, zei de hoofdcaissière en ik mocht zonder te betalen de supermarkt verlaten. Super Jumbo!

IMG_1166

 

Categories: Read

3 thoughts on “Gratis

 1. Chantal says:

  Mooi om te ervaren dat het niet alleen een stunt slogan is, maar ze hem ook naleven

  Liked by 1 person

 2. Contramin3 says:

  Gratis is leuk!

  Liked by 1 person

 3. Marcel says:

  Waar ik mij dan weer over kan verbazen is dat we met z’n allen (ik incluis) EUR 0,59 voor een enkele rode paprika aftikken. EUR 0,59!! Dat is NLG 1,30. Ik vind het veel nu ik er zo over nadenk.

  Neemt niet weg dat het altijd leuk is om je boodschappen mee naar huis te mogen nemen zonder de knip te hoeven trekken.

  Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: