DRAY BOSMA

Be happy.

Regisseur en schrijver Wes Craven is vannacht overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Craven was de bedenker en regisseur van onder andere de films Nightmare on Elm Street en Scream.

Craven begon zijn carrière met twee zeer gewelddadige en onafhankelijk geproduceerde horrorfilms: Last House on the Left (1972) en The Hills Have Eyes (1977). Beide waren echter lowbudgetfilms die alleen bij een select publiek van horrorfanaten in de smaak vielen. A Nightmare on Elm Street uit 1984 betekende Cravens grote doorbraak in Hollywood. Deze film kreeg talloze, door Craven geproduceerde, vervolgen en groeide uit tot de succesvolste horrorfilmreeks aller tijden.

In 1996 wist Craven echter zijn eigen record te verbreken met de komische horrorfilm Scream. Deze film kreeg driemaal een vervolg en stootte A Nightmare on Elm Street van de eerste plaats als succesvolste filmreeks ooit. De regisseur regisseerde niet alleen horrorfilms. De drama-film Music of the Heart (1999) leverde Meryl Streep een Oscarnominatie op voor beste actrice. Ook publiceerde uitgeverij Simon & Shuster in hetzelfde jaar de roman Fountain Society van Craven’s hand. In 2006 waagde hij zich zelfs een een romantische komedie met een fragment in de film Paris Je T’aime.

De films van Craven kenmerken zich door een perfecte timing en vele goed opgebouwde schokeffecten. Opvallend is dat hij in zijn films een fascinatie toont voor religieus fanatisme en de verloedering van de Amerikaanse maatschappij. In veel van zijn films speelt het verschil tussen droom en werkelijkheid een grote rol.
bron: Wikipedia

Craven was het afgelopen jaar nog druk met het bewerken van zijn film The People Under the Stairs om er een televisieserie van te maken. Wes Craven is 76 jaar oud geworden.

IMG_1341

 

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: