DRAY BOSMA

Be happy.

Vandaag zag ik in de schappen van de Albert Heijn een pot 100% Pindakaas staan. Naïef zoals ik soms kan zijn, dacht ik: Wat kan je nog meer toevoegen aan een pot pindakaas, behalve de pinda’s? Maar het blijkt -nadat ik thuis op het etiket van mijn pot Calvé-pindakaas had gekeken, dat er in een pot Calvé-pindakaas 85% pinda’s zit en de resterende 15% bestaat uit verschillende vetten als olie van raapzaad, sojaolie en vol­le­dig ge­har­de palmolie.

De toevoeging van deze vetten is volgens mij om de pindakaas smeuïg te houden, zodat we niet meer, zoals we vroeger mochten doen, eerst door de pot pindakaas moet roeren, omdat er na een tijdje een laagje olie op de pindakaas kan ontstaan. De 100% pindakaas is weliswaar niet smeuïg te noemen, maar is wel beter smeerbaar en smaakt, naar mijn mening, veel meer naar pinda’s en ook nog eens € 0,10 goedkoper dan de Calvé-pindakaas. Dan is voor mij de keuze al snel gemaakt.

IMG_1396

Categorieën: Read

Een gedachte over “Pindakaas

  1. ladyhotseflots schreef:

    Hier ook altijd Calvé. Matthijs vertelde dat hij de pot tegenwoordig op kop in de kast zet en het dan nog smeuïger blijft. Ik zal deze 100% pindakaas ook eens proberen!

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: