DRAY BOSMA

Be happy.

Op de nieuwssite nu.nl las ik dat een groep gezondheids- en lobbyorganisaties het pretpark De Efteling oproept om een rookverbod in te stellen. Onder meer in het Sprookjesbos zouden veel mensen zich storen aan de rook. De oproep aan de Efteling is afkomstig  van het Trimbos-instituut, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij en Clean Air Nederland. Een woordvoerder van het Longfonds verklaart dat families met kinderen zo min mogelijk in aanraking moet brengen met de dodelijke gevolgen van meeroken.

Volgens de woordvoerder neemt het aantal klachten over rokende bezoekers toe. Er zijn nog geen concrete plannen voor een verbod, maar de Efteling houdt de kwestie in de gaten. De Efteling-fansite Eftelist mengt zich ook in de discussie en heeft handtekeningen ingezameld voor een rookverbod. De petitie daarvoor werd bijna 11.000 keer getekend. Volgens een woordvoerder van Clean Air hoeft de Efteling niet bang te zijn dat bezoekersaantallen zullen teruglopen bij een verbod, want een kindvriendelijke beslissing zorgt juist voor positieve reclame. Als marktleider zou men lef moeten tonen.”

In de Efteling mag al niet meer gerookt worden in attracties en eetgelegenheden, maar wel in de wachtrijen, op pleinen en in het Sprookjesbos. In onder meer Disneyland Parijs is al een algeheel rookverbod van kracht. Ikzelf ben benieuwd hoe lang het duurt voordat hier door de verslaafden cq. fanatieke rokers hier op reageren door middel van tegen-petities, speciale ‘pro-rook in de Efteling’-facebookpagina ’s en andere acties, want waar rook is, wordt het vuur aan de schenen gelegd.

dragon smoke

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: