DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Vandaag verscheen het 331e deel van Suske & Wiske met de titel: Sooi en Sientje. In het verhaal duiken er twee nieuwe buurkinderen op in de wijk van Suske en Wiske. Het lijkt erop alsof ze er twee leuke vriendjes bij hebben, maar al gauw zijn Sooi en Sientje niet meer weg te slaan bij onze helden. Samen met hun vreemde pleegvader vormen ze zelf een avontuurlijk gezin en eisen ze langzamerhand alle aandacht op.

 

Suske en Wiske worden gedwongen een bijrolletje te spelen in hun eigen avonturen. Maar wie zijn die Sooi en Sientje? Zijn ze wel zo nieuw? Door het ingrijpen van een mysterieuze dame achterhalen Suske en Wiske de waarheid over het duo. Dit gebeurt niet zonder gebruik van de teletijdmachine, waarmee Suske en Wiske naar het Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog en daar een oude bekende tegenkomen.

 

In het album komen meerdere oude bekenden van Suske en Wiske in beeld en naast een geschiedenisverhaal van Willy Vandersteen, stappen de striphelden buiten de kaders van het stripverhaal. Dat is typisch Suske en Wiske: de helden zijn zich bewust dat ze stripfiguren zijn en melden dat ook in het verhaal. Zo ook het ingrijpen van de tekenaar, zoals in De Briezende Bruid waarin Willy Vandersteen de bruiloft van Tante Sidonia aan het einde van het verhaal uitgumt.

 

Het verhaal begint dan ook toepasselijk met het bezoek van de striphelden aan de fanclubdag van deze striphelden. Waarbij Lambik zichzelf, als vanzelfsprekend totaal belachelijk maakt. Het album betreft een ouderwets Suske en Wiske-verhaal waarin de mysterieuze personages -waarvan je steevast vermoedt wie ze kunnen zijn- zich later in het verhaal bekendmaken, Sooi en Sientje is een mooi eerbetoon aan het 70-jarig bestaan van deze stripreeks en aan de bedenker van Suske en Wiske: Willy Vandersteen.

 

331

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: