DRAY BOSMA

Be happy.

Twee weken had ik hier al eens geschreven over de racistische mensen die ik tussen mijn facebookvrienden heb zitten en dat ik daar eigenlijk helemaal niet blij mee ben. Was het de vorige keer een oud-klasgenootje van de basisschool, kreeg ik vandaag op mijn tijdlijn wederom een zeer racistische tekst van een ander oud-klasgenootje uit diezelfde klas te zien.

Ik snap de racisten en de xenofoben niet. Wat is er zo eng aan het onbekende, of aan buitenlanders? Ik weet dat de twee racistische oud-klasgenoten dezelfde geschiedenislessen als ik hebben gehad, hiermee moeten ze weten waartoe volkerenhaat kan leiden. Het is dan ook niet verrassend dat die twee (inmiddels ex)facebookvrienden aanhanger of fan van de PVV zijn.

Nu mag iedereen zijn eigen mening hebben en ook uitdragen, maar wanneer je de agenda van de Partij voor de Vrijheid fantastisch vindt, ben je -naar mijn mening- niet goed bij je hoofd. Halverwege de twintigste eeuw hadden we tijdens de Tweede Wereldoorlog de collaboratiepartij NSB, met eenzelfde zeemeeuw in het logo als de PVV. De keuze van dit logo is voor de PVV geen toeval geweest. Denk even na voordat je iets van de PVV op Facebook deelt.

Als je er dan op jouw manier over hebt nagedacht en nog steeds van mening bent dat je racistische opmerkingen moet delen, dan ben ik er van overtuigd dat ik helemaal niets meer met je te maken wilt hebben. Dat is dan niet meer ‘ontvrienden’, maar gewoon een gevalletje van ‘joep doei, de mazzel en tot nooit meer ziens’. Ga maar met gelijkdenkenden je gal en ongenoegen spuwen over de mensen die anders zijn.

En de racisten hebben gelijk: het is ook zo dat de mensen waarop ze constant mopperen het beter hebben dan zij, want de mensen die zogenaamd het gelukkige bestaan van de racisten willen afpakken zijn niet overladen met haat en dát is juist wat de anderen wel gelukkig maakt.

assholes

Categorieën: Read

Een gedachte over “Joep doei, de mazzel

  1. Urspo schreef:

    Marie Curie said Nothing is to be feared, but understood.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: