DRAY BOSMA

Be happy.

Dankzij Spotify ben ik weer helemaal into de stem van Minnie Ripperton. Minnie is wereldberoemd geworden met/door het nummer Lovin’ You uit 1975. Minnie, geboren op 8 november 1947 in Chicago had een stembereik van vijf octaven, dat haar onder andere in staat stelde om vogels en muziekinstrumenten te imiteren.

Eén jaar na haar grote wereldhit werd bij haar borstkanker geconstateerd. Een borstamputatie was het gevolg. In de jaren daarna bleef zij optreden, maar ze zette zich ook in voor de Amerikaanse Kankerstichting (American Cancer Society). Hiervoor heeft zij van de Amerikaanse president Jimmy Carter de Society Courage Award ontvangen.

Op 12 juli 1979 stierf Minnie Riperton op 31-jarige leeftijd in de armen van haar echtgenoot, Richard Rudolph, in het ziekenhuis waar zij haar laatste dagen doorbracht. Haar familie liet: “Lovin’ you is easy, ‘cause you’re beautiful” op haar grafsteen graveren, een tekst afkomstig uit haar grootste hit.

Minnie Riperton liet naast haar echtgenoot, twee kinderen na: zoon Marc en dochter Maya. Laatstgenoemde is inmiddels een bekende comédienne, zangeres en actrice. In de jaren negentig zong Maya in de band The Rentals en was zij van 2000 tot 2007 een van de vaste castleden van Saturday Night Live. Naast dit televisieprogramma is Maya te zien in de films 50 First Dates, Brides Maids en Grown Ups.

minnie-maya

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: