DRAY BOSMA

Be happy.

Zoals ik gisteren hier al had gemeld, hebben Edo, Frans en ik een heerlijk weekend, vol met indrukken achter de rug. Afgelopen zondag stond voor ons drieën in het teken van een bezoek aan het ss Rotterdam.

De Rotterdam stamt uit 1959 en is het vijfde schip met deze naam, in dienst van de Holland-Amerika Lijn (HAL). Het is een van de bekendste naoorlogse Nederlandse passagiersschepen. Het maakte tussen 1959 en december 2000 het laatste decennium mee van de trans-Atlantische lijnvaart en was daarna een succesvol cruiseschip. Sinds 4 augustus 2008 ligt het stoomschip als drijvend multifunctioneel centrum aan het Derde Katendrechtse Hoofd in de Maashaven in Rotterdam.

De sfeer van de jaren vijftig tot en met de jaren zeventig van de vorige eeuw wordt tot op de dag van vandaag nog steeds door het schip uitgeademd. De glorie van toen is er nog steeds te vinden. Er is hier totaal geen sprake van vergane glorie en het enthousiasme van de vrijwilligers (oud-werknemers van toen) steken je aan en doen je verlangen naar een cruisetocht van hier, over de oceaan, met de vorige eeuw als eindbestemming.

 

Categorieën: Read

Een gedachte over “ss Rotterdam

  1. Urspo schreef:

    I am fairly certain my grandparents were aboard; they found it lovely.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: