DRAY BOSMA

Be happy.

Een paar weken geleden ontvingen we van ons vaste schoorsteenveegbedrijf Fa. Centraal uit Zwolle een kaartje met hierop de mededeling dat ze voornemens waren om op 10 september tussen 12:00- en 17:00 uur bij ons de schoorsteen te vegen. Ik baalde een beetje van het ruime tijdsbestek, maar de schoorsteen moet geveegd zijn opdat de verzekeringsmaatschappij tot uitbetaling over kan gaan wanneer er bij ons thuis een schoorsteenbrand zou ontstaan. Better safe than sorry, zeg ik altijd maar.

afspraak

Ik ben er altijd gefocust op om bedrijven die tussen bepaalde tijden aan de deur komen ook te kunnen ontvangen. Het is me in het verleden wel eens overkomen dat ik net het bezoek had gemist. Het idee dat je voor niets een paar uur aan huis bent gekluisterd en dat er weer een nieuwe afspraak gemaakt moet worden om wederom een paar uur aan huis gekluisterd te zijn, houdt mij alert op momenten als deze. Toen er vorige week na een paar uur nog steeds geen schoorsteenvegers voor de deur stonden besloot ik om 16:30 uur naar schoorsteenveegbedrijf Fa. Centraal te bellen.

Het personeel moet de rinkelende telefoontoestel gehoord hebben, want om 16:30 uur kreeg ik een antwoordapparaat met de mededeling dat het bedrijf alleen van maandag tot en met donderdag van 07:00 uur tot 16:30 uur bereikbaar is, Na bijna vijf uur onnodig aan huis te zijn gekluisterd was ik iets meer dan een beetje erg geërgerd. Ik had nog de hoop dat in het laatste half uur wellicht nog iemand langs kon komen, aangezien er op de kaart een tijd tot 17:00 uur stond vermeld, maar deze hoop was ijdel, want er had zich niemand van schoorsteenveegbedrijf Fa. Centraal bij ons aan de voordeur gemeld.

Aangezien een vijftal uren ook voor mij kostbaar zijn heb ik een e-mail gestuurd met de mededeling dat ik een nieuwe afspraak wil maken, echter wel met een kortere tijdsindicatie van een vijftal uren, aangezien ik ook voor een nieuwe afspraak weer een paar uren mag reserveren. Ik gaf in de e-mail ook aan dat ik enige compensatie in de kosten van het vegen van de schoorsteen tegemoet wilde zien, aangezien ik een paar uur ben kwijt geraakt. Afgelopen dinsdagochtend ontving ik onderstaande e-mail van schoorsteenveegbedrijf Fa. Centraal.

Geachte heer Bosma,

De schoorsteenvegers hebben u de afgelopen dagen telefonisch geprobeerd te bereiken (op telefoonnummer 06-22******), hierop kregen zij geen gehoor.

Ze zijn op donderdag 10 september om 12:05 uur aan de deur geweest, op dat moment deed er niemand open. Ze kunnen zich nog goed herinneren dat ze bij u aan de deur geweest zijn en kunnen de situatie ter plekke ook nog na vertellen.

We kunnen voor een vervolgafspraak afspreken dat we om 8:00 uur bij u aanwezig zijn, zodat u niet hoeft te wachten.

Echter gaat dat deze en volgende week niet lukken. We doen ons uiterste best om u zo spoedig mogelijk opnieuw in te plannen.

Graag hoor ik of u 8:00 uur een fijne tijd vind om af te spreken.

Met vriendelijke groet,
Fa. Centraal
Charissa

Na het lezen van deze e-mail heb ik meteen gereageerd en heb ik aangegeven dat ik moeite heb om te geloven dat de schoorsteenvegers zich om 12:05 uur bij mij aan de deur hebben gemeld, In die e-mail heb ik ook aangegeven dat ik constant de aandacht had op het bezoek van de schoorsteenvegers. Wat ik niet in de e-mail gemeld hebt, is dat ik zelfs op de slaapkamer (aan de voorkant van het huis) ben gaan zitten om de schoorsteenvegers niet mis te lopen. In de e-mail heb ik gemeld dat ik het dan ook zeer kwalijk vind dat er in hun antwoord gesuggereerd wordt dat ikzelf de oorzaak  ben geweest van het nodeloos lange wachten tot 16:30 uur. Ik heb hen gemeld dat ik eventueel een nieuwe afspraak wil maken, maar dat ze nog niets hebben gemeld over een compensatie en dat ik daar toch eerst een antwoord op wil ontvangen.

Goedemorgen,

Ik heb het intern overlegd.

Wij kunnen hier geen compensatie voor geven, de schoorsteenvegers beweren dat ze wel bij u zijn geweest om 12:05 uur en dat er op dat moment niemand open gedaan heeft.

Telefonisch zouden ze u ook kunnen vertellen hoe het er bij u uitziet.

Met vriendelijke groet,

Fa. Centraal
Charissa

Het is niet nodig om te melden dat ik van dit antwoord bijna de figuurlijke vlekken in mijn nek kreeg. De compensatie in onderhoudskosten had me overigens gestolen kunnen worden. Het gaat me om de luchtige en vooral ook de arrogante houding van schoorsteenveegbedrijf Fa. Centraal. De opmerking dat de schoorsteenvegers mij telefonisch kunnen vertellen hoe het er bij mij uitziet vind ik ronduit belachelijk en beledigend. Alsof daardoor mijn verhaal als flauwekul gezien kan worden. Ik heb er ook totaal geen behoefte aan om telefonisch voorgelogen te worden door medewerkers die er op los fantaseren dat ze voor niets aan mijn deur zijn geweest. Ik heb het bedrijf een laatste e-mail verstuurd en ik hoop niets meer van schoorsteenveegbedrijf Fa. Centraal uit Zwolle te vernemen.

Beste mevrouw,

Bedankt voor uw antwoord. Dat er geen compensatie gegeven kan worden is niet echt meer het probleem, het verbaasde me meer dat er in uw eerste reactie geen aandacht aan werd besteed.

Wat ik echter wel als kwalijk ervaar, is dat er door de schoorsteenvegers nog steeds wordt beweerd dat zij om 12:05 uur voor niets aan de deur zijn geweest. Zoals ik u eerder heb gemeld ben ik van 11:50 uur tot 17:00 uur thuis aanwezig geweest en was de gehele tijd alert op het bezoek van de schoorsteenvegers.

Het is zo dat sinds afgelopen mei van dit jaar de doorgang onder het spoor bij ons adres is afgesloten, waardoor er weinig tot geen verkeer door de straat rijdt en dat het mede hierdoor voor mij zeer makkelijk is om iedere voorbijrijdende auto op te merken. Er heeft op 10 september rond de klok van 12:05 uur géén auto voor onze deur stilgestaan. Met het feit dat de schoorsteenvegers beweren dat ze wel bij mij aan de deur zijn geweest, beweren ze hiermee dat ik een leugenaar ben.

Ik wens verder geen afspraak meer met uw bedrijf te maken en ik verzoek u onze (klanten)gegevens uit uw bestand te verwijderen.

Met vriendelijke groet,
Dray Bosma

 

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: