DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Ik had het idee al eens eerder bij vrienden en kennissen geopperd en nu blijkt dat onze zuiderburen met ingang van aankomend jaar een suikertaks zullen invoeren op alle frisdranken. Het is nu nog niet bekend hoe hoog de frisdrankbelasting precies wordt, maar het begin is er. Suiker wordt te veel en te vaak gebruikt en op deze manier verdient de Belgische overheid ook nog eens aan.

De maatregel wordt de komende jaren geleidelijk ingevoerd. De belasting zal alleen gelden voor suikerhoudende frisdrank, en niet voor light- of andere producten. De frisdranktaks moet de Belgische staatskas volgend jaar al 50 miljoen opleveren.Β Eerder leek de Belgische regering voornemens om alleen ‘alcopops‘ te belasten, zoals de suikerhoudende alcoholische drankjes als Bacardi Breezer, maar daar horen nu ook de ‘gewone’ frisdranken bij.

7up

Categories: Read

2 thoughts on “Suikertaks

 1. Prima! Ik heb dat toch nooit in huis πŸ˜‰ Alleen met verjaardagen of zo. Ze zijn hier allemaal nogal van het water. En verder thee of koffie.In het weekend een wijntje of zo😊

  Liked by 1 person

  1. Dray Bosma says:

   Ja, laten ze het hier in Nederland ook maar invoeren!
   πŸ˜‰

   Like

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: