DRAY BOSMA

Be happy.

Sinds de fotoautomaat bestaat zijn mensen dol op het maken van zelfportretten. Heerlijk met je eigen kop op de foto. Snel en makkelijk. Inmiddels zijn de zelfportretten, mede dankzij de digitale fotografie, onderdeel van de dagelijkse bezigheden geworden. Men staat tegenwoordig in no time met de eigen kop op de foto. Echter is dit niet altijd zonder gevaar.

Het maken van een selfie is tegenwoordig gevaarlijker dan het zwemmen in zee: het afgelopen jaar zijn er meer mensen ter wereld tijdens het maken van een selfie overleden dan door een haaienaanval. Het afgelopen weekend kwam er een Japanse man om het leven toen hij een selfie wilde maken bij de Taj Mahal en hierbij van de trap viel. Hiermee komt het dodental door een selfie in het afgelopen jaar op twaalf slachtoffers. Dit jaar vielen er tot nu toe acht doden door haaienaanvallen.

Mensen lijken steeds verder te gaan in het maken van een bijzonder zelfportret. Bezienswaardigheden stellen hierdoor vaker een verbod op selfies of selfiesticks op. In de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld enkele natuurparken gesloten vanwege toeristen die samen met wilde beren op de foto willen. In Rusland waarschuwen de autoriteiten om geen selfies meer te maken met een wapen in de andere hand.

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: