DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Wanneer het je leuk lijkt, kun je het komend weekend weer eens de wekker extra vroeg zetten. In de nacht van zondag op maandag is er hier in Nederland een totale maansverduistering te zien. Tussen 04:11- en 05:24 uur bevindt de maan zich geheel in de schaduw van de aarde en zal daardoor rood kleuren.

De maansverduistering valt samen met een zogenoemde ‘supermaan’. De maan staat dan extra dicht bij de aarde. Dit is een gevolg van het feit dat de baan van de maan om de aarde geen perfecte cirkel is. In de nacht van zondag op maandag is de rode maan hierdoor gezien vanaf de aarde extra groot.

De weersverwachtingen zien er gunstig uit, want het is aankomende zondagnacht zeer waarschijnlijk helder weer. Alleen mist zou eventueel het zicht nog kunnen belemmeren. Mocht je geen zin hebben om voor deze aankomende zondagnacht de wekker te zetten, dan kan je wellicht alvast in je agenda schrijven dat op 21 januari 2019 de volgende totale maansverduistering in Nederland te zien zal zijn. Ikzelf denk dat ik nog wel een 3 jaar kan wachten.

 

Categories: Read

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: