DRAY BOSMA

Be happy.

Wanneer het je leuk lijkt, kun je het komend weekend weer eens de wekker extra vroeg zetten. In de nacht van zondag op maandag is er hier in Nederland een totale maansverduistering te zien. Tussen 04:11- en 05:24 uur bevindt de maan zich geheel in de schaduw van de aarde en zal daardoor rood kleuren.

De maansverduistering valt samen met een zogenoemde ‘supermaan’. De maan staat dan extra dicht bij de aarde. Dit is een gevolg van het feit dat de baan van de maan om de aarde geen perfecte cirkel is. In de nacht van zondag op maandag is de rode maan hierdoor gezien vanaf de aarde extra groot.

De weersverwachtingen zien er gunstig uit, want het is aankomende zondagnacht zeer waarschijnlijk helder weer. Alleen mist zou eventueel het zicht nog kunnen belemmeren. Mocht je geen zin hebben om voor deze aankomende zondagnacht de wekker te zetten, dan kan je wellicht alvast in je agenda schrijven dat op 21 januari 2019 de volgende totale maansverduistering in Nederland te zien zal zijn. Ikzelf denk dat ik nog wel een 3 jaar kan wachten.

 

Categorieën: Read

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: