DRAY BOSMA

Be happy.

Een recordaantal gemeenten doet dit jaar mee met Coming Out Dag. Op de dag, die dit jaar op 12 oktober valt, wordt beklemtoond dat jongeren zichzelf moeten kunnen zijn. Op de gemeentehuizen van 45 Nederlandse steden gaat die dag de regenboogvlag uit. Ook op het ministerie van OCW wordt de regenboogvlag gehesen, zo maakt het COC donderdag bekend.

Met het hijsen van de vlaggen steunen gemeenten de boodschap dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het is niet alleen een signaal aan de homo’s, lesbiennes en biseksuelen in de gemeente, maar ook aan andere inwoners om zich in te zetten voor gelijkheid en tolerantie. In veel gemeenten en vooral op veel middelbare scholen vinden op 12 oktober activiteiten plaats in het kader van Coming Out Dag. Het initiatief werd in 2008 in het leven geroepen om de emancipatie van LHBT te bevorderen. Het kabinet wilde hiermee ook het groeiende aantal geweldsincidenten tegen homo’s bestrijden.

regenboog

Een gedachte over “Coming Out Day

  1. Urspo schreef:

    The Dutch continually amaze me how they do things and think of things in contrast to the USA.
    Whenever some loudmouth here voices God will punish the States for thinking or doing something ‘pro-gay’ I point out The Netherlands which seem to be doing quite well if not prospering and the envy of many.

    Geliked door 1 persoon

U mag reageren.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: