DRAY BOSMA

From the youngest city in the Netherlands.

Een recordaantal gemeenten doet dit jaar mee met Coming Out Dag. Op de dag, die dit jaar op 12 oktober valt, wordt beklemtoond dat jongeren zichzelf moeten kunnen zijn. Op de gemeentehuizen van 45 Nederlandse steden gaat die dag de regenboogvlag uit. Ook op het ministerie van OCW wordt de regenboogvlag gehesen, zo maakt het COC donderdag bekend.

Met het hijsen van de vlaggen steunen gemeenten de boodschap dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het is niet alleen een signaal aan de homo’s, lesbiennes en biseksuelen in de gemeente, maar ook aan andere inwoners om zich in te zetten voor gelijkheid en tolerantie. In veel gemeenten en vooral op veel middelbare scholen vinden op 12 oktober activiteiten plaats in het kader van Coming Out Dag. Het initiatief werd in 2008 in het leven geroepen om de emancipatie van LHBT te bevorderen. Het kabinet wilde hiermee ook het groeiende aantal geweldsincidenten tegen homo’s bestrijden.

regenboog

One thought on “Coming Out Day

  1. Urspo says:

    The Dutch continually amaze me how they do things and think of things in contrast to the USA.
    Whenever some loudmouth here voices God will punish the States for thinking or doing something ‘pro-gay’ I point out The Netherlands which seem to be doing quite well if not prospering and the envy of many.

    Liked by 1 person

U mag reageren.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: